Atanasije Jevtić : “Vučiću, nametnuo si nam nerotkinju”!

Atanasije Jevtić : “Vučiću, nametnuo si nam nerotkinju”!

30/06/2017 Off By
Penzionisani episkop zahumsko – hercegovački i primorski Atanasije Jevtić napao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i to zbog toga što je predložio “nerotkinju” Anu Brnabić za premijerku.

Jeftić je zamjerio Vučiću jer je u pitanju, kako je rekao, „nerotkinja“ i „antirotkinja, koja je protiv srpske dece“
Sve ovo Atanasije Jevtić izrekao je nakon parastosa koji je patrijarh Irinej služio stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine. On je i ranije kritikovao Vučića, a ovaj put je iskoristio i centralni vidovdanski događaj na Kosovu da iskaže svoj stav.
– Opšti je zaključak da je Srbiju zahvatio defetizam, plaše se ne znam čega. U školama su zločini, čemu učimo decu? I ono malo što imamo dece, hoće pustahije da oduzmu i to, i pravo na rađanje dece. Izdajnici ne poštuju ljudski rod, već nam nameću one koji ne rađaju decu i ne samo nerotkinje, već i antirotkinje, koji su protiv srpske dece – rekao je Jevtić.
Među prisutnima su bili i crkveni velikodostojnici, episkop raško-prizrenski Teodosije i patrijarh Irinej.
– Na Gazimestanu je bio i sin predsednika Srbije Danilo Vučić, koji već pet godina ide na Kosovo na Vidovdan. Dok je Atanasije govorio, crkveni velikodostojnici su šutili, ali su se posle izvinjavali i rekli da ništa od onoga što je izgovorio nije stav Srpske pravoslavne crkve – rekao je neimenovani asagovornik beogradskim medijima.
Inače, penzionisani vladika Atanasije izazvao je skandal i 2013. na mitingu Srba sa Kosova. Tada je Atanasije rekao da „premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija“. „Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio“, a od ove izjave se poslije ogradio patrijarh Irinej.(Agencije)♦