Ne da(vi)mo Beograd: gori vatra gradske bahatosti!

Ne da(vi)mo Beograd: gori vatra gradske bahatosti!

29/06/2017 Off By
Dok se u našem gradu grade megalomanski projekti za izvlačenje javnih sredstava poput Beograda na vodi, milionske muzičke fontane, jarboli najveći u novijoj istoriji, u mnogim krajevima grada gore razni problemi.


Od Vinče, čiji požar i fizički puni dimom naše nebo, do onih metaforičkih požara gde se javne površine koriste za nove neželjene gradnje, najavljuje se rušenje hipodroma, obala se praktično poklanja investitorima, uništavaju se prirodne oaze kao one u Beljarici ili na Velikom ratnom ostrvu, rasprodaje se PKB i BIP i Sava Centar.
Dok gradonačelnik tvrdi da je požar koji ne može ni da vidi jer je ispod zemlje ugašen, dok tvrdi da zagađenja koje ne može da izmeri, nema, nama građanima ostavljaju da se bavimo koja će pesma biti puštena u muzičkoj fontani. Umesto da se o višegodišnjoj razvojnoj strategiji grada vodi javna rasprava, ona se donosi na prečac, iza očiju javnosti, a u privatnom interesu onih koji javnost izbegavaju i izigravaju.
Naš grad planiraju kriminalci i njihovi pomagači. Strategije nam donose fantomi, a planove detaljne regulacije bahati nasilnici koji nemaju na umu interese građana već rušenje i otimanje delova grada.
Ovi problemi nisu mali, ali je Siniša Mali i politika bahatih nasilnika koje predvodi njihov uzrok. Danas smo simbolički gasili ovaj požar koji gori po našim komšilucima i u našem gradu. Jasno je da istinsko rešenje za goruće probleme leži u našim rukama i da samo zajedno možemo oblikovati našu sredinu tako da pogoduje svima, a ne samo odabranima.(Ne da(vi)mo Beograd) ♦