Nenad Čanak: Vučić i Brnabić da osude politiku Tomislava Nikolića

Nenad Čanak: Vučić i Brnabić da osude politiku Tomislava Nikolića

24/06/2017 Off By

Predsednik LSV Nenad Čanak u pisanoj izjavi komentariše tvrdnju portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacija Marije Zaharove da je rusko – srpski centar u Nišu samo humanitarnog karaktera i da su apsurdne i nepojmljive optužbe da se radi o špijunskoj bazi njene Rusije, veoma je neubedljiv pokušaj da se objasni karakter ove baze na jugu naše države.

-Nažalost, navodi Čanak, kao i obično, na izjavu predstavnika Ruske federacije nadovezao se i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Nikolić se snažno založio za odobravaje diplomatskog statusa tom centru i ocenio da je odnos Srbije prema njemu “trenutak istine” koji pokazuje hoće li Srbija u potpunosti postupati u skladu sa željama zapada.
Liga socijaldemorkata Vojvodine već dugo upozorava na negativne posledice funckionisanja ove obaveštajne ispostave Rusije u Srbiji, ali nečinjenje naših vlasti omogućava predstavnicima ove strane države da i dalje sprovode veoma sumnjive aktivnosti.
Događaji u Crnoj Gori i Makedoniji, te umešanost Rusije u njih, jasno ukazuju na razgranatost špijunske mreže Ruske federacija u našem regionu.
Neozbiljan pristup ovom problemu Srbiju može koštati veoma mnogo.
Tomislav Nikolić je na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, te LSV traži da se državni organi Srbije izjasne o Nikolićevim postupcima koji veoma štete interesima naše zemlje.
Srbija je nezavisna država i buduća članica Evropske unije, a ne grubernije Marije Zaharove ili Vladimira Putina.
Očekujemo reakciju novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mandatarke za sastav nove Vlade Ane Branabić.
Nepatriotska politika Tomislava Nikolića mora biti osuđena. U surotnom, Srbija će ostati talac špijunskih igara Rusije.♦