Poruka mira Aleksandra Vučića

Poruka mira Aleksandra Vučića

23/06/2017 Off By

Ranka Ćićal

Predsednik

Aleksandar Vučić rekao je, u govoru na svečanom prijemu povodom nedavne inauguracije, da Srbija želi “mir sa sobom i sa svima drugima”. Zahvalio se gostima iz inostranstva i poželeo im dobrodošlicu, a građanima Srbije je zahvalio na ogromnoj podršci.

On je poručio danas liderima Zapadnog Balkana da je Srbija spremna da sa njima gradi mostove preko “provalija prošlosti”, da gradi putevi i da zajedno rade na ekonomskom razvoju.
“Želimo da kažemo komšijama na Balkanu da će Srbija pokušavati da gradi mostove prijateljstva i stvori novu snagu Evrope, tu snagu nemamo sami, ali sa vama svima, imaćemo je. Ne moramo da gradimo novu Jugoslaviju, već da radimo za bolje sutra naših siromašnih gradjana. Da, mi Srbi i vi Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Albanci i Makedonci, zajedno možemo planine da pomeramo”, rekao je Vučić i dodao da nema napretka bez mira i stabilnosti.
Poručio je da je Srbija zemlja dobrih i hrabrih ljudi, nekad i preterano hrabrih.
“Srbija je nastala u vekovima borbe i to nije mit nego činjenica”, rekao je Vučić, dodajući da nam je istorije nekad previše i da smo preterano glasni kad pričamo i zastrašajuće tihi kad ćutimo.
„Nalazimo se, našom odlukom, na evropskom putu, jer želimo da pripadamo društvu uređenih zemalja, gradimo dobre odnose sa zapadnim svetom posle decenija problema, uključujući i dobre odnose sa SAD. Istovremeno, ponosimo se činjenicom da nam je Rusija ne samo tradicionalni prijatelj, već i zemlja sa kojom jačamo bilateralne odnose i prema kojoj pokazujemo iskreno prijateljstvo i kada drugi u svetu imaju drugačije stavove”, napomenuo je Vučić.
Vućić je zahvalio građanima Srbije na podršci politike mira i ekonomskog razvoja.♦