Konkurs za kolektivno izlaganje umetničkih dela na temu: “ARTAPSTRAKT”

Konkurs za kolektivno izlaganje umetničkih dela na temu: “ARTAPSTRAKT”

21/06/2017 Off By
Udruženje Kreativna fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje umetničkih dela na temu: “ARTAPSTRAKT”. Prispeli radovi biće izloženi u Noćnoj galeriji Petak, u Lominoj 14, u Beogradu.
Na konkurs je potrebno da pošaljete:

– Fotografiju jedanog rada na zatadu temu (apstraktna umetnost) i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected], najkasnije do 6. jula 2017. godine.
Fotografiju rada je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
– autor: ime i prezime
-godina rođenja
– kontakt: email, telefon, adresa, grad
– naziv dela: godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije
Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž, skulpture, mozaik, keramika…
Dvodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 70x70cm sa ramom.
Trodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od V:100, Š:50,
D:50cm sa postamentom. Obavezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.
Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene email adrese.
Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji Petak (Lomina ulica br.14), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.
Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 400 dinara za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 600 dinara za umetnike koji radove šalju iz Srbije, a 10 evra za umetnike iz inostranstva.
Umetnici koji šalju radove snose troškove poštarine za povratak radova.
Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.
Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (neuramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!
Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak.
Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.
Udruženje Kreativna fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici.
Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna) i Biljana Ćalić, predsednik udruženja Kreativna fabrika.(Press UKF)♦