LSV: Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

LSV: Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

17/06/2017 Off By
Generalni sekretar LSV, Bojan Kostreš u pisanoj izjavi navodi da Država mora da načini prve korake ka za tvaranju takozvanog Srpsko-ruskog humantiranog centra u Nišu.

Poslednji događaji u Crnoj Gori i Makedoniji jasno ukazuju na negativno delovanje ruskih obaveštajnih struktura u regionu

-Poslednji događaji u Crnoj Gori i Makedoniji jasno ukazuju na negativno delovanje ruskih obaveštajnih struktura u regionu. Sve je više informacija koje govore da je centar u Nišu, zapravo, obaveštajni punkt Rusije, a to u velikoj meri može naneti štetu geopolitičkom položaju Republike Srbije.
Kostreš smatra da je strateško opredeljenje naše države ulazak u Evropsku uniju i dobri odnosi sa zemljama zapada moraju biti prioritet u spoljnoj politici. Lutanje i politika sedenja na dve stolice mogu ugroziti put evropskih integracija Srbije.
-Liga socijaldemorkata Vojvodine Srbiju vidi kao modernu državu vladavine prava u kojoj se poštuju principi savremenog sveta. Bez jasne spoljnopolitičke orijentacije i usklađivanja politike prema Ruskoj federaciji sa zemljama Evropke unije, Srbija će sve više postajati talac nedemokratskih procesa i zemlja u kojoj će dominirati politička platforma suprotna modernizmu. Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbija snažno podvlači neuskalđenost spoljne politike Srbije sa EU u pogledu odnosa prema Rusiji, kaže gensek LSV i dodaje da “zato država mora jasno da zatraži pune informacije o aktivnostima ruskog centra u Nišu, i njegovo što hitnije zatvaranje.
Jer “Srbija ne sme biti gubernija Rusije, niti rupa na persijskom tepihu Evrope, nego buduća članica Evropske unije!”. (Press LSV)♦