Vučić u Kazahstanu: posetio pogone namenske industrije

Vučić u Kazahstanu: posetio pogone namenske industrije

09/06/2017 Off By
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je posetu Kazahstanu obilaskom biblioteke Lidera nacije‎ u Astani, gde je direktoru uručio poklon Republike Srbije, kopiju knjige Miroslavljevo jevanđelje.

Predsednik je nakon toga obišao dve kompanije koje se bave namenskom industrijom, “Kazahstan Paramaunt inženjering” i “Kazahstan Aselsan inženjering” i sa njihovim rukovodstvom razgovarao o mogućnostima ulaganja u Srbiji i saradnji sa srpskom namenskom industrijom.
Paramaunt proizvodi oklopna vozila BKM “Arlan” sa pogonom 4×4, BKM “Nomad” 4×4 i BTR „Baris“ sa pogonom 6×6, kao i 8×8.
Pogon je opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja omogućava izradu oklopnih vozila sa ojačanom protivminskom zaštitom, prostire se na 13.500 kvadratnih metara, a kapacitet je 120 vozila godišnje.



U kompaniji “Kazahstan Aselsan inženjering” predsednik se informisao o vojnoj optici.
Ovo preduzeće je od decembra prošle godine pod upravom Ministarstva odbrane i aerokosmičke industrije Kazahstana. Jedinstveno je po tome što ima status nacionalne kompanije i proizvodi vojnu optiku.
Predsednik nastavlja posetu Kazahstanu susretom sa premijerom Republike Kazahstan Bakitžanom Sagitajevim i predsednikom Senata Parlamenta Kazahstana Kasimom Zomartom Tokaevim.
U večernjim satima delegacija Republike Srbije, predvođena predsednikom Vučićem, prisustvovaće svečanom otvaranju izložbe “Astana EKSPO 2017”.(Press Predsednika)♦