Zorana Mihajlović: Od Koridora Srbije očekujem samo rezultat

Zorana Mihajlović: Od Koridora Srbije očekujem samo rezultat

06/06/2017 Off By
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas prvi radni sastanak sa vršiocem dužnosti direktora „Koridora Srbije“ Zoranom Babićem i poručila da od “Koridora Srbije“ očekuje rezultat i da nema više izgovora.

Mihajlovićeva je posle sastanka sa v. d. direktorima “Koridora Srbije” i JP “Putevi Srbije”, Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom, o izvođenju radova na Koridoru 10, Koridoru 11 i Projektu rehabilitacije, rekla da su na probijanje rokova na pojedinim deonicama uticali razni faktori i da očekuje izveštaj o tome, a naročito kad ne postoje objektivni razlozi koji su uticali na gradnju.
Mihajlovićeva je rekla da očekuje da dobije stav “Koridora Srbije” u vezi sa kritičnim deonicama na Koridoru 10. “Očekujem za neke kritične tačke da u narednih sedam do 10 dana dobijemo odgovore”, kazala je Mihajlovićeva.
„Zbog nekoliko problema koji se odnose na Grdeličku klisuru i tunele ne bih mogla da kažem da će radovi na Koridoru 10 biti gotovi tog dana ili meseca. Ono što je važno i što ćemo nastaviti jeste da najmanje jednom mesečno držimo ovakve sastanke, jer ne može da se radi bez stalne koordinacije ova dva preduzeća, kao i Vlade Srbije i ministarstva, koji su i do sada davali podršku u rešavanju problema“, rekla je Mihajlovićeva.
Ona je rekla da će ove godine bar 80 kilometara biti završeno na koridorima, od čega oko 50 kilometara na Koridoru 11. Potpredsednica Mihajlović je istakla da su radovi na Koridoru 10 posebno važni zbog privrede, ekonomije i rasta, te da je i to razlog zašto ne sme biti ni jednog jedinog dana zakašnjenja u radovima.
V. d. direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić istakao je da sa resornim ministarstvom postoji komunikacija na dnevnom nivou, kao i da su ovakvi sastanci neophodni kako bi se u najkraćem roku rešavali problemi na oba kraka Koridora 10 koja se trenutno grade. “Ja sam od onih ljudi koji vole da stvari rade korak po korak. Zato ne bih pravio velike najave, nego da se sledeći put viđamo kako budemo završavali jednu po jednu deonicu“, rekao je Babić.
Prema njegovim rečima, najviše problema ima na deonici Bancarevo-Crvena reka na istočnom kraku Koridora 10, a na južnom kraku na tunelima. “Trenutno na trasi južnog kraka na Koridoru 10 ima 1.215 radnika i 320 kamiona i mašina, a na istočnom kraku 698 radnika i 296 radnih mašina i kamiona”, precizirao je Babić.(Press MGSI)♦