Svečanost u Kragujevcu: počinje proizvodnja Fijat 500L

Svečanost u Kragujevcu: počinje proizvodnja Fijat 500L

25/05/2017 Off By

Rnka Čičak

U prisustvu predsednika Vlade Aleksandra Vučića, danas je u fabrici automobila u Kragujevcu promovisan novi model, restilozovani “Fijat 500L”. U fabrici planiraju da se novi model nađe u prodaju već u junu.

Ističući značaj “Fijata ” u Srbiji Vučić je rekao da verije u budućnost ove kompanije,
-Verujem da ćemo uspeti i da ćemo obezbediti još veće i šire tržište za kragujevačke automobile. Borili smo se i borićemo se i verujem da ćemo uspeti da privućemo nove fijatove investicije i svih ostalih koji žele da ulažu u ovaj deo Srbije, i koji razumeju da ukoliko nešto proizvedu kod nas mogu da izvezu na ogromno tržište , ne samo regiona i Evrope, već i evroazije. To je nešto od velikog značaja . Naročito sam zadovoljan zbog uspeha i vrednih i marljivih radnika “Fijata” u Kragujevcu.
Na pitanje novinara da pojasni koje će to nove investicije doći u Kragujevac i da su sindikati nezadovoljni , premijer je rekao,
“U našoj zemlji postoji potreba da se sve omalovaži, a niste vi razgovarali sa sindikatima nego ja. Ja sam im rekao u trenutku kada su ljudi morali da napuste svoj posao , rekao sam da ću dati sve od sebe kao predsednik Vlade , sve što mogu, ogromnu energiju, trud i rad da dovedemo nove fabrike u Kragujevac. Mii smo pri završetku pregovora sa jednom velikom nemačkom kompanijom autokomponenata, jednom manjom, takođe nemačkom i jednom italijanskom kompanijom. Ta velika nemačka kompanija trebala bi da donese 1000 novih radnih mesta u Kragujevcu i očekujem da u natrednim mesec ili dva taj posao završimo. Sve će to Kragujevcu omogućiti dodatne prihode za lokalnu samoupravu.
Vučić je rekao da će se u oktobru sastati sa rukovodstvom “Fijata” u Italiji i još jasnije sagledati budućnost kragujevačkog “Fijata” izražavajući nadu da će politička situacija u Italiji biti stabilna što je od uticaja i na “Fijat”.
Iznoseći koliko Vlada ulaže u Kragujevac premijer Vučić je rekao i da se u kragujevačku Zastavu ulaže najviše novca u milionima evra. Zato što želimo ne samo da očuvamo već i da unapredimo i oružja i oruđa. Ulažemo u Zastavu kamione i u Remontni zavod.
Iako je premijer najavio da će samo odgovarati na pitanja vezana za “Fijat” na pitanje novinara, kako je bilo u Briselu i da li je prilikom susreta sa Zaevim u bilo reči o uvredama koje je uputio premijeru Vučiću je odgovorio:
– Svi smo rekli da želimo saradnju u regionu. Ja imam šta da odgovorim lično, ali neću ličnim uvredama da odgovaram. Za nas je važno što je rekao Zaev oko glasanja u UNESKO i čekamo kako će se Makedonija izjasniti jer nam je to prijateljski narod.♦