Vučić primio predstavnike «Srpske liste»

Vučić primio predstavnike «Srpske liste»

21/05/2017 Off By
Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić primio kandidate za poslanike “Srpske liste” privremenih institucija samouprave u Prištini. Razgovarao je o vanrednim parlamentarnim izborima na KIM koji će se održati 11. juna kao i o ukupnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u pokrajini.

Nakon sastanka novinarima je direktor Koncelarije za KiM Marko Đurić rekao da su ovo sudbinski izbori za opstanak, sudbinu i budućnost našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini .

-Srpska lista koja okuplja sve srpske predstavnike iz svih krajeva naše južne pokrajine na izbore izlazi računajući i oslanjajući se na snažnu podršku države Srbije, srpskog naroda u celini i najvećeg dela naših sunarodnika u pokrajini. “Srpska lista” i na ovim izborima znači nastavak podrške države Srbije srpskim institucijama na Kosovu i Metohiji, nastavak institucijonalne veze Srba na KiM sa državom Srbijom čiji je Kosovo i Metohija sastavni deo. Jedino Srpska lista može da garantuje i može da se bori u pokrajinskim institucijama da ta veza između Beograda, države Srbije i njenih institucija i našeg naroda na Kosovu i Metohiji ostane neprekinuta, rekao je Marko Đurić.
Novinarima su se obratili i miniustri Alksandar Vulin, Aleksandar Antić i Slavko Simić, predsednik «Srpske liste»

Na pitanje novinara kosovskog “Jedinstva” da li se moglo očekivati da, uprkos svakodnevnih apela iz Beograda na svesrpsko jedinstvo na Kosovu i Metohiji, Srbi krenu u šest kolona i da očekuju da će srpski narod znati odabrati stranu, direktor Đurić je odgovorio da Srbi na KiM na izbore ne izlaze u šest već u jednoj koloni a ta kolona se zove “Srpska lista”: «Zato što ovi izbori nisu stranačko pitanje i političko pitanje. Ovde su predstavnici i SNS , Pokreta socijalista, SPS i drugih stranaka sa KiM i centralne Srbije. Srbija se ujedinjuje i okuplja oko srpskih predstavnika sa KiM, ali oko onih koji su spremni da predstavljaju srpski narod i državu Srbiju i srpske interese na KiM a ne interese Tačija, Ramuša, Bedžeta Pacolia i bilo koga drugog.♦