ŠTO SVE LEČI OBIČNA MORSKA SO?

11/12/2014 Off By

Prirodna morska so nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njezini sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je iznimno zdrava i pomaže kod sprečavanja ili lečenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba. Organizam onih koji koriste morsku so, je otporniji na grip, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.so


 

Alkalizacijski učinak: Održava pravilno nivo kiseline u telu i na taj način eliminiše potencijalne rizike za obolevanje od teških i po život opasnih bolesti.

Pomaže pri mršavljenju:Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja.

Kožne bolesti: Ublažava suvu kožu i svrbež, ali dobro deluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo.

Astma: Morska so je korisna i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.

Srce: Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska a reguliše rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.
Dijabetes: Morska so može pomoći da se smanji potreba za insulinom jer je dobra za održavanje odgovarajućeg nivoa šećera u krvi.

Osteoporoza: Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, nalazi se u kostima. Kad telu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrijum iz kostiju što onda može da dovede do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umerenim količinama možete sprečiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima: Dobar je izvor kalijuma pa zato olakšava funkcionisnje mišićnih vlakana. Deluje protiv bolova i grčeva u mišićima.

Depresija: Pokazala se iznimno korisnom i u lečenju različitih vrsta depresije jer održava nivo dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osećate dobro, opušteno i imate kvalitetniji san.<


ZDRAVLJE

kiseliHrana – zdravlje ⇒KISELI KUPUS KAO LEK

  KISELI kupus je dodatak jelu, posebno kada se radi o zimskim danima. Koliko ste, ipak, znali o svim blagodatima ove namirnice? Prirodni probiotik Proces kiseljenja kupusa daje ovom povrću probiotička svojstva.

 

kikirikiPET RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE KIKIRIKI

ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu

 

ljuske-jaja22NE BACATE LJUSKE OD JAJA – ONE SU KAO LEK

ZDRAVLJE Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcijuma i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Tijelo ga lako apsorbira

 

limun_saveznik_u_kuhinjiEVO ZAŠTO JE LIMUN POJEFTINIO: OTROVAN JE

ZDRAVLJE Limun je tretiran imazalil. Imazalil je fungicid, koji prodire kroz ceo plod, a ne samo kroz koru.