Slučaj Marović: Srpska policija (ne) štiti bivšeg predsednika SRJ

Slučaj Marović: Srpska policija (ne) štiti bivšeg predsednika SRJ

14/05/2017 Off By
PODGORIČKI Dan bavi se lečenjem bivšeg predsednika SR Jugoslavie Svetozara Marovića. Crnogorci ga traže preko poternice zbog (ne) dolaska na izdržavanju zatvorske kazne. Iz srpske policije javljaju da ga neće hapsiti i izručiti Crnoj Gori sve dok traje lečenje.

List navodi da se Marović, po dolasku u Beograd, uredno javio lokalnoj policiji, prijavio mesto i adresu boravka, kao i adresu klinike u kojoj će boraviti.
Policiji je saopštio da nema nameru da beži, već će, po okončanju lečenja doći u Crnu Goru na izdržavanje zatvorske kazne.
Izvor Dana iz srpskog MUP-a rekao je da će tokom sedeće sedmice obaviestiti nadležne organe u Crnoj Gori da je Marović na lečenju te da ga oni neće hapsiti dok ne bude završen njegov medicinski tretman.
“Po izlasku iz bolnice Marović će se sam javiti istražnim organima Crne Gore koji ga traže. On se ne skriva u Beogradu već je u bolnici, o čemu su naši službenici obavešteni, a tokom sedmice, kada dobijemo zvanično poternicu, pisanim putem obavestićemo o tome i kolege u Crnoj Gori”, saopštio je izvor iz MUP-a Srbije.♦