Peking: Vučić razgovarao sa Erdoganom

Peking: Vučić razgovarao sa Erdoganom

13/05/2017 Off By
PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Vučić je izrazio zadovoljstvo sve većim interesovanjem turskih investitora, kao i širenjem postojećih kapaciteta kompanija koje već posluju u Srbiji. On je istakao da su ekonomski odnosi dve zemlje sve bolji i da je neohodno raditi na održavanju tog trenda. Premijer je Erdoganu zahvalio što podstiču turske kompanije da svoj kapital investiraju u Srbiji.
“Srbija je veoma važna za mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana, i ako nemamo zajedničke granice, mi smatramo Srbiju susedom. Imamo veoma dobre odnose, ali se nadam da ćemo tu saradnju proširiti na svim poljima”, istakao je Erdogan. On je uputio i zvaničan poziv premijeru Vučiću da odmah po preuzimanju predsedničke funkcije, poseti Tursku. Erdogan je istakao da će ta poseta doprineti razvoju odnosa dve zemlje na najvišem nivou.
“Mi podstičemo naše komapnije da investiraju u Srbiji, vidimo da te investicije rastu”, zaključio je Erdogan. On je zahvalio premijeru Vučiću što podržava turske kompanije u Srbiji i naglasio da bi trebalo raditi više na zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao na primer: aerodorm Lađevci u Kraljevu i autoput Tutin – Novi Pazar – Sjenica.
Dogovoreno je potpisivanje sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koji će se potpisati u Beogradu u narednim mesecima.♦