Makedonija: teror nad poslanicima SDSM trjao tri sata!

Makedonija: teror nad poslanicima SDSM trjao tri sata!

10/05/2017 Off By

 

Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da je te noći policija od svojih rukovodilaca dobila naredbu da ne interveniše iako je bilo jasno da je nasilje u sobranju moglo da dovede do sukoba širih razmera, čak i do građanskog rata”, navodi reči Zaeva podgorička Pobjeda

PREDSEDNIK Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) i budući makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je tortura kojoj su 27. aprila bili izloženi pojedini poslanici Sobranja trajala puna tri sata a policija je sve to mirno posmatrala.
Zaev je u razgovoru za podgoričku Pobjedu izjavio da su petorica poslanika VMRO-DPNE otvorila vrata Sobranja kako bi pristalicama pokreta Zajedno sa Makedoniju, među kojima je bilo i naoružanih osoba sa fantomkama, omogućili da uđu u zgradu skupštine i da se brutalno obračunaju sa liderima i poslanicima nove parlamentarne većine.
“Među siledđijama koji su do sada privedeni, policija je identifikovala vođe takozvanih patriotskih udruženja, kao i lica pravosnažno osuđivana za teška krivična djela – za ubistva, silovanje, za različite vrste nasilja i kriminala. Jedan od napadača je osuđeni ubica trogodišnje djevojčice. Nažalost neke od tih kriminalaca pomilovao je lično predsjednik Đorge Ivanov”, rekao je Zaev.
“Deo policajaca je u sadejstvu pokazao siledžijama gde se nalaze poslanici, a gde novinari i kamermani, koji takođe nisu bili pošteđeni. Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da je te noći policija od svojih rukovodilaca dobila naredbu da ne interveniše iako je bilo jasno da je nasilje u sobranju moglo da dovede do sukoba širih razmera, čak i do građanskog rata”, navodi reči Zaeva podgorička Pobjeda.
Prema njegovim riječima, iza pokreta Zajedno za Makedoniju stoji partija Gruevskog “koji, baš kao ni Ivanov, ne prihvata realnost da od 120 poslanika u Sobranju, socijaldemokrati i grupa albanskih partija imaju većinu od 69 zastupnika”. (Agencije)♦