Balša Božović optužio ministra Stefanovića da štiti Zvezdana Jovanovića

Balša Božović optužio ministra Stefanovića da štiti Zvezdana Jovanovića

08/05/2017 Off By
Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da “ubica premijera Srbije Zorana Đinđića naređuje ministru Stefanoviću” i da je Zvezdan Jovanović iz ćelije uputio pismo ministru u kojem je policiju u Srbiji nazvao “bijesnim psima”, a da je Stefanović suspendovao policajca koji je priveo Jovanovićevog sina zbog toga što nije imao ličnu kartu kada je legitimisan

POSLANIK Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Balša Božović izjavio je danas da srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović treba da podnese ostavku jer je stao na stranu Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đindjića, a ne na stranu policajca koji je radio svoj posao.
Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da “ubica premijera Srbije Zorana Đinđića naređuje ministru Stefanoviću” i da je Zvezdan Jovanović iz ćelije uputio pismo ministru u kojem je policiju u Srbiji nazvao “bijesnim psima”, a da je Stefanović suspendovao policajca koji je priveo Jovanovićevog sina zbog toga što nije imao ličnu kartu kada je legitimisan.
Regionalna TV N1 prenela je 4. maja da je policajac Dalibor Karanović iz Bačke Palanke suspendovan pošto je priveo sina Zvezdana Jovanovića. Pre nego što je policajac suspendovan Jovanović je poslao pismo ministru Stefanoviću i tražio od njega da “zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci” i da mu ne diraju porodicu.
“Nebojša Stefanović je bacio ljagu na srpsku uniformu, on ne može da bude ministar policije. On raportira Zvezdanu Jovanoviću, on postupa po njegovom naređenju, suspenduje policajca koji je časno i pošteno vršio svoju dužnost. Jovanović je očigledno šef Stefanoviću. Dokle ćemo imati ministre koji odgovaraju zemunskom klanu”, rekao je Božović i dodao da bi zbog takvog postupka trebalo da padne cela Vlada Srbije.
Božović je još rekao da se Stefanović “nije osvrnuo na to što je Jovanović srpsku policiju nazvao besnim psima”, a da umesto toga Stefanović pokušava da podigne optužnicu protiv policajca Dalibora Karanovića.
“Srbija je između Zvezdana Jovanovića i časnog policajca izabrala Zvezdana Jovanovića, u takvoj Srbiji mi živimo. Ovo je najveći greh koji je sebi jedna vlada dozvolilla, da ubicu premijera podržava, a da vređa poštenog policajca”, rekao je Božović i dodao da Stefanović nije ministar nijednom policajcu.
Božović je pozvao sve policajce, ali i policijske i vojne sindikate da podrže svog kolegu.
Slučaj u kom se suspendovani policajac tereti za zlostavljanje i mučenje prošle nedjelje prebačen je u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, nakon što je tužilac iz Bačke Palanke saslušao 11 svedoka i zatim zatražio izuzeće iz postupka.(Agencije)♦