Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo stužu u Beograd!

Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo stužu u Beograd!

08/05/2017 Off By

 

Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike

Ljiljana Zdravković
U ČETVRTAK, 11.maja, u beogradskoj Hali sportova svoj koncert održaće Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo. Njihovi gosti biće Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića.

Mediji su napisali da “zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je Gipsy Kings-e svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene”.
Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike. Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila Gipsy Kingsa Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, jedan od najvećih gitarista svih vremena.
Kako je prenos s kolena na koleno deo romske kulture, Manitas de Plata uticao je i na svoje sinove Tonina, Žaka, Paka i Morisa koji su originalni članovi Gipsy Kingsa.
-Njihovi hitovi “Volare”, “Bamboleo”, “Baila me” i drugi, napraviće u četvrtak u Hali sportova istinski vatromet dobrog raspoloženja!, navode organizatori koncerta Hala sportova i HHartists:
-Svojim zvukom i dobrom energijom taj vatromet udvostručiće njihovi gosti – Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića! Prijateljstvo između Sejdića i „Kraljeva Cigana“ počelo je pre mnogo godina, kada su na koncertu u Ljubljani zasvirali zajedno, a zatim se ponovo sreli u Beogradu, pa i na nastupima u Francuskoj. Sada i Fejatovi naslednici imaju priliku da sa Pakom, Mikaelom i ostatkom ekipe „Gipsy Kings“ naprave neverovatnu atmosferu u Hali sportova, spajajući pokretačku snagu balkanske trube i temperament i zavodljivu emociju flamenko gitare francuskih Cigana.
Koncert počinje u 20 časova nastupom orgestra orkestra Fejata i Nebojše Sejdića da bi posle njihovog nastupa zasvirali gtosti Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo
Oni koji nameravaju da čuju “Kraljeve cigana” ulaznice mogu da kupe na svim prodajnim mestima Eventima ili preko sajtova www.eventim.rs, i www.scnovibeograd.rs. Cena karata je od 1.900 do 3.500 dinara.♦