Na putu Niš – Zaječar policija zaplenila 31.000 paklica cigareta!

Na putu Niš – Zaječar policija zaplenila 31.000 paklica cigareta!

25/04/2017 Off By

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu presekli su još jedan lanac trgovine akciznom robom i zaplenili 31.000 paklica cigareta, čija se vrednost procenjuje na oko 30.000 evra. Tom prilikom, uhapsili su D.I. (1984) iz Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i nedozvoljeni promet akciznih proizvoda po Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Sumnja se da je D.I, najverovatnije na teritoriji AP Kosovo i Metohija nabavio veću količinu cigareta bez akcizne markice, koje je svojim kamionom marke „daf“, sa prikolicom pokušao da preveze radi dalje prodaje, ali je sprečen brzom i efikasnom akcijom policije na magistralnom putu Niš – Zaječar, u blizini Svrljiga.

Tom prilikom, policija je u prikolici kamiona pronašla 31.000 paklica cigareta marke “ashima” bez akcizne markice, koje su bile prekrivene stiroporom.

Cigarete i kamion su oduzeti, a policija je u rad uključila i Odsek poreske policije u Nišu.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, D.I. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.♦