ALEKSANDAR VUČIĆ:UNIŠTILA NAS KORUPCIJA

09/12/2014 Off By

KORUPCIJA ⇒Premijer je ocenio da suština borbe protiv korucije treba da bude nulta tolerancija, kako bi se kod običnog naroda stvorila percepcija da je kažnjivo ako se neko podmiti, a da u ostvarenju tog cilja treba da učestvuju svi državni organi i institucija i celokupno društvo

vučićRanka Čičak

 

PREMIJER Aleksandar Vučić ocenio je danas da je korupcija u proteklih 20 godina uništila društvo u Srbiji i podrivala državu. Korupcija je jedan od uzroka što smo podeljeni na jednu veliku siromašnu manjinu i malu prebogatu većinu, rekao je Vučić na konferenciji povodom obeželavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.
– Ta podela, konstatovao je on, podriva stabilnost države i društva, a nije rezultat nečijeg uspešnijeg rada već koruptivnih aktivnosti, rekao je Vučić i naglasio da korpucije nema bez državnih organa, politike i javne funkcije. Borba protiv korupcije mora biti trajnja misija i samo ako bude uspešna privući ćemo strane investicije i poboljšati ekonomiju, ukazao je Premijer.
On je ocenio da suština borbe protiv korucije treba da bude nulta tolerancija, kako bi se kod običnog naroda stvorila percepcija da je kažnjivo ako se neko podmiti, a da u ostvarenju tog cilja treba da učestvuju svi državni organi i institucija i celokupno društvo.
»Treba da jednako osudimo onoga ko će za upis deteta na fakultet uzeti 1.000 evra, kao i one koji su uzimali stotine miliona iz državnih banaka podmićujući političare i direktore banaka», ukazao je Vučić. On je istakao da je Vlada zadovoljna što će se poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Evropskom unijom, koja se tiču vladavine prava, otvoriti na početku, jer su ona najteža, a Srbija ne želi, kao neke druge države da ih ostavlja za kraj.
– Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić rekla je da je potrebno naglasiti činjenicu da je na državi da podnese odgovornost za stanje u društvu, a da je poruka Agencije da je spremna da ponese svoj deo toga posla. Cilj je da korupcija bude incident, a ne uobičajeno ponašanje, kako je to, nažalost, danas kod nas, poručila je Babić.
– Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Davenport preneo je da je
EU veoma zadovoljna većim stepenom saradnje državnih organa u Srbiji u oblasti borbe protiv korupcije i njihovim zajedničkim nastupom.
– Prisustvo premijera Vučića današnjem skupu, ocenio je Davenport, šalje jasnu poruku da je Vlada posvećena borbi protiv korupcije. Kako je naglasio, Srbija je u protekloj godini postigla napredak u borbi protiv korupcije, kao i važne korake koji su tu borbu pospešili.
– Vučić je, posle otvaranja konferencije, na molbu novinara da prokomentariše izjavu Babićeve da je na Agenciju bilo pritisaka, rekao da on to nikad nije radio. Na konstataciju da je Babićva u gostovanju na jednoj televiziji pomenula ministra pravde, Vučić je rekao da se nada da to nije činio ni Nikola Selaković.
Vučić je dodao da se sa Babićevom dogovorio da se sretnu i razgovaraju o eventualnim problemima.
Voleo bih da se priča o pritiscima konkretizuje,, zaključio je Vučić. <


POLITIKA

SRBIJA DACIC KONFERENCIJA KOSOVOKONFERENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA DAČIĆA: NIGDE NIJE ZAPISANO PRIZNANJE KOSOVA

POLITIKA ⇒ Govoreći o predstojećem samitu Kine i 16 premijera Centralne i Istočne Evrope, rekao da je to

 

 

apotekaSEDNICA VLADE: CENA LEKOVA NIŽA ZA 15 ODSTO

POLITIKA ⇒Pravna lica koja se bave prometom lekova i apoteke, kao i zdravstvene ustanove, dužne su da usklade

 

 

vucic2711VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PREMIJERA ALEKSANDRA VUČIĆA

Licemerje neslućenih razmena POLITIKA⇒ Tekst Rezolucije Evropskog parlamenta je uvredljiv za Srbiju, uznemirujući za njene građane i razočaravajući.

 

vlada27SEDNICA VLADE SRBIJE

Zahtev da ministarstva štede Međunarodni monetarni fond podržava posvećenost Vlade Srbije reformama, nastojanja da obezbedi fiskalnu konsolidaciju i