Vaskršno tucanje jaja  u Raketnoj brigadi u Jakovu: Diković slomio Vučićevo jaje!

Vaskršno tucanje jaja u Raketnoj brigadi u Jakovu: Diković slomio Vučićevo jaje!

16/04/2017 Off By

Na pitanje da prokomentariše navodno rusko naoružanje hrvatske vojske Vučić odgovara da je Putin već sve rekao u svom odgovoru. Sve intrige koje stižu iz Hrvatske  odmah prepozna pošto se pojave prvo u hrvatskim medijima da bi završili u našim dabloidima. Sa Putinom je razgovarao o novom oružju koje dobijamo od Rusa. Mi nemamo informacije da Hrvatska ima M-300 jer to ne može da se sakrije. To je mnogo veći raketni sistem od ovog koji ste videli ovde. Ko je skim trgovao u to ne želim da se mešam. Mogu samo da kažem da mi želimo  da unapredimo naš raketni sistem i to ćemo i učiniti

Ranka Čičak

PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić, ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković doručkovali su jutros, na Vaskrs sa pripadnicima 250 raketne brigade u Jakovu. Najviše pažnje novinara privuklo je tucanje uskršnim jajima.Tako su svi odmah izdiktirali redakcijama kako je Premijer pobedio Ministra ali  je jaje Dikovića razmrskalo Vučićevo. Sve je nastavljeno u šali i dobrom raspoloženju. Premijer je primio poklone vojnika, a zatim je rekao da i on priprema za njih poklon koji će ih veoma obradovati.

-Danas je naša vojska obučena mnogo bolje  nego ranije, ima bolju opremu, nešto su povećana primanja, a ove godine će biti još bolje. Da smo imali ovakvu raketnu opremu devedesetih godina oborili bi više neprijateljskih aviona. Sada sistematizujemo i obnavljamo naše naoružanje. Fabrike oružja su konaćno stale na svoje noge, a i vodi se više računa. Prekinuli smo sa uništavanjem oružja – za svaku „strelu“ plaćeno nam je nekliko stotina evra i to više nećemo raditi.

Na pitanje da prokomentariše navodno rusko naoružanje hrvatske vojske Vučić odgovara da je Putin već sve rekao u svom odgovoru. Sve intrige koje stižu iz Hrvatske  odmah prepozna pošto se pojave prvo u hrvatskim medijima da bi završili u našim dabloidima. Sa Putinom je razgovarao o novom oružju koje dobijamo od Rusa. Mi nemamo informacije da Hrvatska ima M-300 jer to ne može da se sakrije. To je mnogo veći raketni sistem od ovog koji ste videli ovde. Ko je skim trgovao u to ne želim da se mešam. Mogu samo da kažem da mi želimo  da unapredimo naš raketni sistem i to ćemo i učiniti.

Kaže da je presrećan zbog načina na koji održavaju naže oruđje i kako se požrtvano zalažu za odbranu naše zemlje:

-Devedeset osam posto je važna ispravnost tehnike u svakom ratu. Ako se neštio malo pogreši tu je katastrofa. U narednom periodu očekujemo novo pojačanje naše protivazdušne odbrane koja bi značilo sigurno nebo. Ove godine je naša vojska bogatija za 500 vojnika a na jesen za još 300. Nastaviće se jačanje namenske industrije. Najviše će se uložiti u kragujevačku Zastavu. Reši će se pitanje Teleoptika.

Demonstracije u Srbiji Premijer ocenjuje kao najbolji pokazatelj jačanju srpske demokratije. Novinarka Studija B Sanja Prlja pitala je kako će se reagovati na najavljene blokade puteva i mostoiva. – odgovorio je mirno. „Pustićemo ih da rade šta žele“.

Na moje pitanje gde je granica na koju država reaguje rekao je da je to fizičko nasilje.

Novinari su pitali  da li je istina da su ove demonstracije osveta bogatih prema siromašnima koji nisu hteli da glasaju za njihove kandidate. Premijer kaže da među demonstrantima ima i bogatih i siromašnih  i da je poroblem u tome što oni koji su izgubli nemaju snage i dostojanstva da priznaju poraz. Pozivaju se na to da ruše jednoumlje, a ne vide da je to jednoumlje upravo kod njih.

O događajima u RIK-u gde gubitnici menjaju svog člana zato što nije glasao za  njih Vučić kaže:

– Sada se na to treba samo nasmejati: Tako mali Đokica zamišlja da je moguće promeniti narodnu volju odlukom političara. To da menjate člana RIK-a zato što je častsan pa nije hteo da glasa onako kako mu političari nalažu, najviše govori o tome kakvi su oni.♦