Falsifikovanim uplatnicama registrovali vozila!

Falsifikovanim uplatnicama registrovali vozila!

12/04/2017 Off By

 

Osumnjičeni su krivična dela izvršili na taj način što su u postupku registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su sa ostalom dokumentacijom predavali na šalterima MUP-a, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice. Osumnjičeni su ih predavali vlasnicima vozila kojima su vršili uslugu registracije

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica čime su oštetili budžet Republike Srbije za više od četiri miliona dinara.

Osumnjičeni su krivična dela izvršili na taj način što su u postupku registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su sa ostalom dokumentacijom predavali na šalterima MUP-a, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice. Osumnjičeni su ih predavali vlasnicima vozila kojima su vršili uslugu registracije.

Osumnjičeni LJ.S.(1973) se tereti da je kao odgovorno lice jedne agencije za registraciju vozila, od 2014. do 2015. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se osumnjičeni M.K. (1962) odgovorno lice tehničkog pregleda, Ž.S. (1979), A. N. (1981) i N.G. (1968) radnici tehničkog pregleda terete da su izvršili krivično delo pomaganje zloupotrebe položaja odgovornog lica oštetivši budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.(Press MUPA)♦