Aleksandar Vučić: Šetajte gde hoćete i koliko hoćete, samo bez nasilja!

Aleksandar Vučić: Šetajte gde hoćete i koliko hoćete, samo bez nasilja!

09/04/2017 Off By

 

Zamoliću danas članove SNS iz RIK-a da pred novinarima, a naročito pred kamerama N1 prebroje  vreće sa listićima glasačkih mesta 27 i 85 za koje  Janković tvrdi da su falsifikovani, rekao je Premijer na konferenciji za medije posle susreta sa decom sa kosovskog pomoravlja

Ranka Čičak

PREMIJER Aleksandar Vučić  porimio je danas grupu dece sa kosovskog pomoravlja i pokaztao im kako izgleda srpska vlada. Upoznao ih sa ministrima, a posle toga novinarima rekao da je važno razgovarati sa ljudima iz ovog kraja, jer su stalno pod presijom albanskih pretnji:

Daut Haradinaj nije naivan i pretnje nisu naivne. Ja sam mogao da na uvrede odgovorim uvredama ali zbog opstanka našeg naroda na KiM nisam hteo da odgovaram u njihovom stilu.

Na pitranje novinarke Jedinstva Rade Komazec kako reaguje na saopštenje Udruženja porodica kidnapovanijh i ubijenih na KiM povodom cepanja zida plača pred Skupštinom Srbije odgovorio je da  je to verovatno delo pojedinaca i da ne veruje da su svi demonstranti želeli da unište slike ubijenih. On smatra da treba ljude ostaviti da izražavaju svoje nezadovoljstvo ali da ne sme da bude nasilja:

-Izvinjavam se porodicama nastradalih. Trebalo je da zaštitimo slike njihove dece. Ali želeli smo da sklonimo policiju. Da ih pustimo sa svim njihovim patetičnim trikovima, jer su oni želeli sukobe sa vojskom i policijom. Građani Srbije su tražili da prave kontramitinge, ali ja sam rekao – ne. Pobedili smo tako ubedljivo da nam je sada dužnost da brinemo o manjini. I skulpture „Igrali se konji vrani“ koje su preživele Drugi svetski rat i one koji u posle došli slićno su  stradale od onih od kojih se to moglo najmanje očekivati. Nisu  svi među demonstrantima studenti. Da li su studenti potparoli Jankovića i Jeremića?

Na molbu novinara iz televizije N1 da prokomentariše tvrdnje opozivcije kako jer u njegovu korist pokradeno 319 hiljada glasova Vučić kaže:

-Neverovatno je da se neko tako ponaša. Imate političare koji su spremni da se bave nasiljem kad izgube na izborima. Zamoliću danas članove SNS iz RIK-a da pred novinarima, a naročito pred kamerama N1 prebroje  vreće sa listićima glasačkih mesta 27 i 85 za koje  Janković tvrdi da su falsifikovani. Isto tako preteruju i sa brojem šetača. Kažu da ih je bilo juče 80.000, a u glavu se može prebrojiti 8.400  ljudi pred Vladom, 5.700 pred Palatom i oko 2.000 pred Skupštinom. To je ipak veliki broj. Ja te ljude poštujem. Ovo je svakako praznik demokratije. Neki diktatori koji su želeli sukob ne mogu da vide policiju. Mi im poručujemo – šetajte gde hoćete i koliko hoćete samo bez nasilja. A većini naroda iz Srbije koji je glasao a nema veze s politikom poručujem da se volja naroda neće menjati.♦