MSU: promocija kataloga izložbe Svetlane Volić

MSU: promocija kataloga izložbe Svetlane Volić

05/04/2017 Off By

Svetlana Volic rođena je u Beogradu 1974. godine. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Čedomira Vasića

U SALONU Muzeja savremene umetnosti, sutra, 6. aprila u 18 časova biće održna promociju kataloga izložbe Svetlane Volic “NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet”

Biće održan i razgovor o izložbi i katalogu u kojem učestvuju Stevan Vuković, teoretičar umetnosti, dr Predrag Terzić, umetnik i predavač, i autor izložbe Svetlana Volic. Razgovor moderira Una Popović, kustos izložbe i Salona MSUB.

Izložba u Salonu MSUB predstavlja drugi pasaž većeg umetničkog projekta Svetlane Volic „NON FINITO/Izvođenja prostornih narativa“, posebno komponovan za specifičan prostor Salona, kao nov narativ, virtuelni predeo kroz koji se posmatrač kreće i čiji međuzavisni sadržaji nude mogućnost višeslojnog čitanja, povezivanja, percepcije i projekcije.

Pomenimo da je Svetlana Volic rođena je u Beogradu 1974. godine. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Čedomira Vasića. Od 2014. godine zaposlena je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju asistenta, na kom pohađa i doktorske umetničke studije (mentor prof. Mileta Prodanović). Izražava se kroz različite medije: slikarstvo, video, video-instalacije, fotografiju, grafički i scenski dizajn. Realizovala je 11 samostalnih izložbi i učestvovala na preko 60 grupnih izložbi, simpozijuma i festivala u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Češka Republika, Crna Gora, Estonija, Letonija, Mađarska, Bugarska, Italija, Grčka, Kanada, SAD i Nemačka). Realizovala je 18 video-instalacija za različite pozorišne predstave. Dobitnik je stipendije fondacije CEC ArtsLink, Njujork, SAD, 2013. Njeni radovi nalaze se u inostranim i domaćim kolekcijama.

Da potsetimo Salon Muzeja savremene umetnosti nalazi se u Pariskoj 14. Izložba traje do 10. aprila. Salon je otvoren od 12 do 20 časova, svakog dana osim utorka. Ulaz je besplatan.(Press MSU)♦