Vučič izabran za predsednika Srbije

Vučič izabran za predsednika Srbije

02/04/2017 Off By

 

 

Ranka Čičak

 

NIKADAu prostorije SNS nije bilo toliko novinra i tako veselo kao večeras.

Novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je svim građanima na podršci.

Za nas je ovo važan dan.Važno je bilo da pobeda bude čista, Dobio sam 12 posto više glasova nego svi ostali zajedno. Većina grđana je pokazala da je za nastavak teškog rada. Uspeo sam ne šovinizmom, demagogijom i populizmom, već upravo teškim radom. Zahvaljujem i Tomislavu Nikoliću što nas je podržao. Na njegovim mestom drugi bi uradili drugačije.

Buduća vlada biće formirana za dva meseca. Vučić je ponosan na svoju vladu. Kaže da će je podržavati i dalje. Kaže da je važno nastaviti borbu protiv korupcije, a da se oseća da je nje manje. Pohvalio je ponašanje u toku izborne kampanje i izbora:

-Nikada nije bilo manje prijava, nije bilo ni jedne tuče. Izbegle smo i zamke onih koji su hteli nestabilnost. Građni su shvatili da im je potrebna jaka Srbija.

Na pitanje novinara koji će mu biti prvi potez na funkciji predsednika odgovorio je da prvih poteza nema. Politika je da pomogne zemlji.

Za to je potreban mir u regionu. Ja sam predsednik vlade još dva mesec. Planiram da putujem sutra u Mostar a zatim u Kinu.

Predsednik je dobio nekoliko hiljada čestitki od građana i svetskih lidera. Svima se zahvalio jer ne može posebno da odgovori na svaku čestitku.♦