Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd traži poništenje Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd traži poništenje Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”

30/03/2017 Off By

 

Konferencija za medije održaće se ispred pisarnice Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj 22-26, sutra, 31. marta, u 11 časova. Okupljenima će se obratiti Ljubica Slavković i Ksenija Radovanović, ispred inicijative Ne da(vi)mo Beograd, kao i advokat Vladimir Dragaš ispred pravnog tima Inicijative

INICIJATIVA Ne da(vi)mo Beograd održaće konferenciju za medije povodom podnošenja predloga republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac, da stane u zaštitu javnog interesa i pokrene tužbu radi utvrđenja ništavosti Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”.

U narednom periodu, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, obratiće se svim nadležnim pravosudnim institucijama u Srbiji i konkretnim pravnim sredstvima – predlozima, inicijativama i tužbama – inicirati osporavanje kako Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”, tako i akata koji su ovakav ugovor omogućili ili iz njega proistekli.
Predlog Republičkom javnom tužilaštvu, o kojem će biti reči u petak, predstavlja prvi korak u tom smeru.
Predlog sadrži detaljnu analizu međusobnih prava i obaveza Republike Srbije i arapskog strateškog partnera, preuzetih Ugovorom o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi” i demistifikuje osnovnu tezu na kojoj je vlast gradila narativ o Projektu: ionako upitan javni interes za realizaciju Projekta, konkretnim ugovorenim rešenjima, ne samo da nije zaštićen, već je izložen samovolji strateškog partnera, što za posledicu ima otimanje javnih resursa i punjenje privatnih džepova.
Konferencija će se održati ispred pisarnice Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj 22-26, sutra, 31. marta, u 11 časova.
Okupljenima će se obratiti Ljubica Slavković i Ksenija Radovanović, ispred inicijative Ne da(vi)mo Beograd, kao i advokat Vladimir Dragaš ispred pravnog tima Inicijative.
Na konferenciji će biti izneti i planovi za delovanje Inicijative u narednom periodu.(Press Inicijative NDB)♦