Ne da(vi)mo Beograd: Ko o čemu Vučić o zaveri!

Ne da(vi)mo Beograd: Ko o čemu Vučić o zaveri!

27/03/2017 Off By

 

Iako se ne grlimo sa Klintonom, iako nam Toni Bler nije savetnik, iako nam na skupovima ne govori Gerhard Šreder, iako ne poklanjamo obradivu zemlju prijateljima iz arapskih zemalja i ne zastupamo subvencionisanje stranih firmi koje izrabljuju domaću radnu snagu, ipak jesmo međunarodno povezani, priznati i uvažavani


JUTROS je na naslovnim stranama ponovo osvanuo “dokaz” da je žuta patka globalna zavera protiv Aleksandra Vučića.

Ovim putem želimo da potvrdimo da je pokret Ne da(vi)mo Beograd deo “globalne zavere”, da je deo svetskih tokova usmerenih protiv Aleksandra Vučića, Siniše Malog, Nebojše Stefanovića, ali i svih korumpiranih političara, protiv zloupotrebe institucija, instrumentalizacije pravosuđa, protiv posebnih beneficija za privilegovanu političko – ekonomsku elitu, protiv privatizacije javnih dobara, otimanja delova grada zarad štetnih megalomanskih projekata i svih vrsta protivzakonitih, netransparentnih, koruptivnih radnji na štetu građana.

Iako sa protestima u Brazlu i Moskvi nemamo nikakve veze, potvrđujemo da smo u svom delovanju podržani od “ozloglašenih” organizacija poput pokreta DiEM25 Janisa Varufakisa na čijem skupu u Rimu smo govorili pre par dana i gde se zastava sa patkom takođe viorila (slika kao dokaz u prilogu), kao i Barcelona en Comú, građanske platforme i gradske vlade Barselone koju predvodi gradonačelnica Ada Colau, sa čijim predstavnicima održavamo redovne kontakte. Zatim i od Međunarodne mreže za urbano istraživanje i akciju INURA, Marea Atlántica, građanske platforme i gradske vlade Korunje, Massa Critica, građanskog pokreta iz Napulja, Take Back the City iz Londona, Decide Roma iz Rima, Interventionistische Linke iz Berlina, Miasto Jest Nasze iz Varšave, Prava na grad iz Zagreba.

Iako se ne grlimo sa Klintonom, iako nam Toni Bler nije savetnik, iako nam na skupovima ne govori Gerhard Šreder, iako ne poklanjamo obradivu zemlju prijateljima iz arapskih zemalja i ne zastupamo subvencionisanje stranih firmi koje izrabljuju domaću radnu snagu, ipak jesmo međunarodno povezani, priznati i uvažavani.

I zato je žuta patka iz Beograda, simbol prevare na koju ne nasednemo i o čijoj štetnosti smo izneli mnoštvo dokaza, dobro poznata i građanima Evrope, jer se za zlodela gradskih vlasti koje štiti Aleksandar Vučić daleko čulo. O napadima, medijskim podmetačinama, pritiscima i pretnjama na aktiviste i nepodobne novinare govorilo se i u Evropskom parlamentu i u Nemačkoj, Španiji, Italiji, Austriji i mnoštvu drugih mesta čiji novinari su pravili reportaže o Beogradu na vodi, prevari koja nam se potura kao san o progresu, njegovom fantomskom načinu sprovođenja i građanima koji ne pristaju da ćute.

Manir autokrata i populista širom sveta je da proteste karakterišu na sličan način. Njihova logika je da narod ne može biti protiv njih, jer su oni ti koji govore u ime naroda, pa je jedino objašnjenje da protiv vođa mora da rade neke moćne strane sile. Na ovaj način se branio svaki autokrata u skorijoj istoriji u ovom delu sveta, a i šire. Podsećamo da nijedan nije uspeo da ubedi ljude u ovu laž.(Press NDBeograd)♦