Novi protest stanara beogradskog naselja „Stepa Stepanovič“

Novi protest stanara beogradskog naselja „Stepa Stepanovič“

26/03/2017 Off By

 

Stanari su naveli da i dalje ostaju istrajni u svojoj borbi za rešavanje svih problema u naselju, prvenstveno izgradnje još jednog vrtića i ukoliko se ne ispune zahtevi stanara, najavili su da će iskoristiti sve legitimne načine borbe za svoje naselje. U suprotnom, ovo će biti jedan u nizu protesta sve do trenutka dok se ne obezbedi reševanje problema u naselju uz poštovanje zakona i pravila struke


 

STANARI naselja Stepa Stepanović, uz pomoć istoimenog Udruženja juče su, 25 narta, održali su protest ispred zgrade Vlade Republike Srbije. Prisustvovalo je oko 1000 stanara, među kojima su bila deceiz ovog naselja beograda. Protest je prošao bez incidenata u pobedničkoj atmosferi. Okupljeni građani razišli su se oko 13 časova.

Povod organizovanja protesta bio je pokušaj izgradnje benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištenjem boca tečnog naftnog gasa, tzv. “Pumpa srama“.

S obzirom da se stanarima još uvek niko nije obratio u vezi sa zahtevom da se pokrene rešavanje ostalih problema u naselju, pre svega izgradnja vrtića i škole, stanari su održali najavljeni protest da bi svom Investitoru, Vladi Republike Srbije saopštili svoje probleme.

Predloženo je da se na parceli na kojoj je bila predviđena pumpa, do pronalaska Investitora koji će graditi neki od sadržaja predviđenih tehničkom dokumentacijom „Urbanistički projekat na lokaciji kasarne Stepa Stepanović“, posadi trava i cveće i da se ta parcela uredi. Takođe, zahtevano je od Telekoma Srbije da zatrpa rupu, koju je napravila tokom pokušaja izgradnje antene bežične telefonije, ispred stambene zgrade i u neposrednoj blizini dečijih igrališta.

Na skupu su doneti zaključci:

  1. Stanari naselja Stepa Stepanović pozivaju Vladu Republike Srbije, kao Investitora izgradnje naselja da odredi predstavnike koji će uz pomoć stanara naselja pokrenuti rešavanje nagomilanih problema i realizaciju obaveza.
  2. Stanari zahtevaju da se već u ponedeljak skloni ograda, kontejneri i gradilišna tabla sa parcele na kojoj je bila započeta izgradnja pumpe srama.
  3. Stanari su naveli da i dalje ostaju istrajni u svojoj borbi za rešavanje svih problema u naselju,

prvenstveno izgradnje još jednog vrtića i ukoliko se ne ispune zahtevi stanara, najavili su da će iskoristiti sve legitimne načine borbe za svoje naselje. U suprotnom, ovo će biti jedan u nizu protesta sve do trenutka dok se ne obezbedi reševanje problema u naselju uz poštovanje zakona i pravila struke. (Press SNSS)♦