Izbori 2017: Šešelj govorio na beogradskom Trgu republike

Izbori 2017: Šešelj govorio na beogradskom Trgu republike

25/03/2017 Off By

Lider radikala je istakao da se razlikuje od ostalih kandidata po tome što bi obustavio put Srbije ka učlanjenju u Evropsku uniju i zalagao bi se za formiranje što čvršćeg saveza sa Rusijom


 

 

 

 

 

PREDSEDNIČKI kandidat Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj održao je predizborni miting na Trgu republike pred više desetina hiljada pristalica.

Šešelj je okupljenim građanima detaljno objasnio koja su ustavna ovlašćenja predsednika Republike.

„Ovi koji vas lažu govore o ekonomiji, o socijalnoj politici, obećavaju veće plate i penzije, obećavaju bolje školstvo i zdravstvo. Ne može to predsednik Republike. Ne verujte tim lažovima. Ukupnu spoljnu i unutrašnju politiku vodi vlada“, poručio je Šešelj i dodao da bi on kao predsednik Republike bio najbolji kontrolor rada sve tri grane vlasti.

Šešelj je istakao da se razlikuje od ostalih kandidata po tome što bi obustavio put Srbije ka učlanjenju u Evropsku uniju i zalagao bi se za formiranje što čvršćeg saveza sa Rusijom.

„Samo integracija sa Rusijom nama pruža ozbiljne šanse za izlazak iz ekonomske krize i socijalne bede i rešava nam probleme odbrane,“ rekao je Šešelj i upozorio da Srbija u Evropsku uniju može ući samo bez Kosova, uz dalje pritiske i ucene, a on će se, uz pomoć bratske Rusije, kao predsednik, diplomatskim putem zalagati za vraćanje Srbiji privremeno oduzetih teritorija.(Press SRS)

Nakon obraćanja predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke, dr Vojislava Šešelja, okupljene srpske patriote krenule su u šetnju beogradskim ulicama. Šetnji se pridružio i veliki broj građana koji nisu prisustvovali mitingu. Skup je protekao u najboljem redu i bez incidenata.♦