Na Beogradskom sajmu – startovala svetska automobilska industrija

Na Beogradskom sajmu – startovala svetska automobilska industrija

23/03/2017 Off By

 

Srbija će i dalje ulagati u ovu granu privrede. Ove godine smo već potpisali 22 ugovora o novim investicijama u vrednosti od 600 miliona evra. To će doneti posao za još 4.000 radnika. U ovom trenutku 35.000 građana pravi delove za inostrane proizvođače, rekao je ministar privrede Goran Knežević na otvaranju 53. Međunarodni sajam automobila  i 11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme „Motofejšn“

Ranka Čičak

-AUTOMOBILSKA industrija Srbije sa svojih osamdeset godina postojanja uspela je da se  nametne kao lider ukupne auto industrije u regionu – rekao je Goran Knežević otvarajući večeras 53.  Međunarodni sajam automobila  i 11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme „Motofejšn“:

– Srbija će i dalje ulagati u ovu granu privrede. Ove godine smo već potpisali 22 ugovora o novim investicijama u vrednosti od 600 miliona evra. To će doneti posao za još 4.000 radnika. U ovom trenutku 35.000 građana pravi delove za inostrane proizvođače. Jutros sam bio u Rumi na otvaranju novog pogona fabrike za gumena creva. Francuski investitor izabrao je  Rumu zato što smatra da Srbija ima dobar poslovni ambijent i da je bezbedna zemlja. Dobar glas o nama stigao je daleko.

U izjavi za naš portal Knežević je izračunao da više od 200 hiljada ljudi radi poslove vezane za automobilsku industriju:

-Auto industriji posvećujemo posebnu pažnju. Mislimo da je i to dalje malo. Želimo da Srbija, koja je napravila odličnu klimu za dovođenje auto kompomentaša postane i zemlja krajnje finalizacije. Želimo da dovedemo nekog od velikih proizvođača da radi  Potstićaćemo i dalje  strane,  ali i domaće investitore.

Na 40 hiljada kvadratnih metara svoje novitete izložilo je više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja. Očekuje se više od 140 hiljada posetilaca.

-Međunarodni Sajam automobila u Beogradu je održan prvi put 1937. godine u okviru prvog Beogradskog sajma.

U utorak, 28. marta proglasiće se najbolji u autoindustriji. U sredu će se proglasiti automobili koji najmanje zagađuju životnu sredinu. U četvrtak, 30.  marta dodeliće se priznanja Gran pri najuspešnijima u kategorijama putničkih automobila, lakih privrednih vozila i pratećoj industriji. U subotu 1. aptila održaće se međunarodna smotra oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“♦