Ruma: Vučić na otvaranju novog pogona fabrike Hačinson

Ruma: Vučić na otvaranju novog pogona fabrike Hačinson

23/03/2017 Off By

 

Kompanija Hačinkson, kojoj je temelje za prvu fabriku  postavio premijer Vučić  tačno pre godinu dana, a danas je otvorena i druga,  zapošljava sada 500 ljudi, a do kraja godine će primiti još 250


 

Ranka Čičak

NEKOLIKO  hiljada Rumljana okupilo se danas pred fabrikom Hačinson, da sačeka premijera Aleksandra Vučića, koji je došao ovamo na svečanost povodom otvaranja novog pogona. On im je rekao da će posla u ovom gradu biti sve više, jer još nekoliko fabrika počinju da rade  ovog proleća:

-Hvala  vam što ste došli,  srećan sam zbog toga. A oni koji iz opštine Ruma vode kampanju protiv mene, neka samo viču svoje neistine. Moja i vaša pobeda je u radu i novim radnim mestima. To je činjenica koja se ne može sakriti.

Kompanija Hačinkson, kojoj je temelje za prvu fabriku  postavio premijer Vučić  tačno pre godinu dana, a danas je otvorena i druga,  zapošljava sada 500 ljudi, a do kraja godine će primiti još 250. Kompanija u 25 zemalja širom sveta zapošljava 41.185 radnika i ostvaruje promet od  4 milijarde evra. Ona je  među prvima u svetu  automobilske industrije. U aprilu  u Rumi počinje izgradnja još dva objekta, tako da će do kraja sledeće godine ovde raditi više od 1.000 ljudi. Direktor Hačkinsona u Srbiji, Oliver Šato kaže da je Rumu izabrao  zbog najpovoljnije saradnje sa lokalni vlastima i veoma dobrih i obučenih radnika.

Predsednik  opštine Ruma,  Slađan Mančić zahvalan je podršci srpske Vlade :

-Od 1 januara 2015 godine do danas  zaposlili smo 2022 radnika. Više od 500 ljudi iz  susednih opština  našlo je svoj posao  kod nas.

Trgovinska razmena Srbije i Francuske bila je lani 850 miliona  evra,  100 francuskih preduzeća zapošljava u Srbiji 10.000 radnika. Tigar u Pirotu postiže sve bolje rezultate, a Mišelin takođe širi poslovanje.

Predsednik pokrajinske Vlade, Igor Mirović, rekao je da  je  u proteklih 45 dana otvorio 4 nove fabrike  u Vojvodini, a na tri  otvaranja prisustvovao je i  Aleksandar Vučić.  Otvara se i nova industrijska zona u Šidu, a gradi i fruškogorski koridor, koji će oživeti privredu Iriga.

Premijer Aleksandar Vučić  posle proslave nije želeo novinarima da odgovara na pitanja vezana za predizborne svađe. Rekao je da je srećan što se danas sastao sa ovim zadovoljnim radnicima u Rumi. Najavio  je nove investicije  i nove fabfrike. Na pitanje da prokomentariše najavu majki iz Srebrenice o novoj tužbi protiv Srbije , rekao je da je sve to suviše bolno da bi bilo šta  komentarisao. O prošlosti i rukovođenju bivših vlasti kaže da su većinu para stavljali u džepove i potsetio na slučaj propalih vojvođanskih banaka. Nada se da  je takva politika daleko iza nasi da se više neće ponoviti.♦