Svečanost u ambasadi Francuske: vraćena ukradena violina

Svečanost u ambasadi Francuske: vraćena ukradena violina

23/03/2017 Off By

 

Rad na rasvetljavanju krađe violine vredne nekoliko stotina hiljada evra, kao i saradnja srpskih i francuskih istražnih organa na ovom, ali i drugim slučajevima, ocenjena je kao veoma dobra

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je u ambasadi Republike Francuske u Beogradu svečanosti koja je priređena povodom vraćanja violine ukradene jednom kolekcionaru u Parizu, a koju je srpska policija pronašla u Kragujevcu.
Rad na rasvetljavanju krađe violine vredne nekoliko stotina hiljada evra, kao i saradnja srpskih i francuskih istražnih organa na ovom, ali i drugim slučajevima, ocenjena je kao veoma dobra.
Stefanović je istakao je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ponosni na saradnju sa francuskim kolegama, u okviru koje su kroz velikog broja zajedničkih istraga ostvareni uspešni rezultati.
“Pokazali smo da ne postoji kriminalac koji neće biti dodirnut rukom pravde i da niko ne misli da može da prošvercuje oružje ili da terorističkim napadom ugrozi bilo koju od naših zemalja”, naglasio je ministar policije.
Prema njegovim rečima uspešna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala jasno se može videti i na ovom konkretnom primeru u kome su srpski policajci, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima pronašli, vrednu violinu na teritoriji Policijske uprave Kragujevac i uhapsili osumnjičene.
Ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro istakla je da će zahvaljujući uspešnom radu srpskih i francuskih istražnih organa vlasniku i poznavaocu umetnosti biti vraćena jedna izuzetna violina, jedinstven instrument velike vrednosti, ne samo u novčanom, već i u muzičkom i umetničkom smislu.
“Današnja svečanost pokazuje visok stepen efikasnosti srpskih istražnih organa i pravosuđa, koji su za šest meseci uspeli da nađu predmet velike vrednosti koji je ukraden u Francuskoji da omoguće da se vrati njegovom vlasniku”, rekla je Moro podsetivši da je pre nekoliko godina zahvajujući saradnji srpskih i francuskih policajaca vraćena slika Kloda Monea koja je bila ukradena u Francuskoj.♦