SRPSKA RADIKALNA STRANKA TRAŽI SMENU PREDSEDNIKA NIKOLIĆA

06/12/2014 Off By

2a7b467169aaSRS ⇒ Potpisivanje peticije, koje je započeto danas u Beogradu, biće organizovano od sutra širom Srbije, najavio je član Centralne otadžbinske uprave Miljan Damjanović

 

Press služba SRS

SRPSKA radikalna stranka danas je počela da prikuplja potpise građana u okviru inicijative za razrešenje dužnosti Tomislava Nikolića sa funkcije predsednika Republike zbog kršenja Ustava Republike Srbije.
Potpisivanje peticije, koje je započeto danas u Beogradu, biće organizovano od sutra širom Srbije, najavio je član Centralne otadžbinske uprave Miljan Damjanović.
Tri ključna argumenta, sa kojima izlazimo pred građane Srbije kako bismo zatražili njihovu podršku, nedvosmisleno dokazuju da je predsednik Republike Srbije svesno kršio Ustav:
– Nelegalno je stekao fakultetsku diplomu, što je, tvrde Radikali, kriminalni akt korupcije, a svaki kriminalni akt je protivustavan.
Drugi razlog za smenu je što je funkciju predsednika pretvorio u funkciju portparola fondacije Dragice Nikolić, čime je privatnu fondaciju stavio ispred državnih organa, s tim da ne postoji nikakva evidencija priliva sredstava, kao ni njihovog korišćenja.
Treći razlog za smenu je što je u zgradu Predsedništva smestio prostorije privatne fondacije Dragice Nikolić, iako je, tvrde, to zakonom najstrože zabranjeno.
Miljan Damjanović objašnjava da je cilj SRS sakupljanje minimum 30.000 potpisa građana Srbije, koje će uputiti svim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini i od njih će zatražiti podršku za pokretanje te inicijative.
«Ovaj postupak propisan je članom 107 Ustava. Sigurno je da svaka peticija kojom se prikupi veliki broj potpisa građana proizvodi pravne i političke posledice», istakao je Damjanović i izrazio očekivanje da javnost i stranke u Parlamentu neće ignorisati veliki broj potpisa građana Srbije.<


DOGAĐAJI

 

DRUGI KONGRES STUDENTSKOG FRONTAKoNGRES

STUDENTI ⇒Kongres će obuhvatiti analizu proteklih uspeha i propusta, sa posebnim osvrtom na studentski protest 2014, u kome

 

 

naukaSVEČANO OTVOREN 8. FESTIVAL NAUKE – PRVI DAN U ZNAKU 5.000 POSETILACA

  FESTIVAL⇒Prvi dan Festivala protekao je u znaku radoznalih učenika iz celog regiona, koji su na Festival došli

 

minisat mupMINISTAR STEFANOVIĆ POSETIO PS VOŽDOVAC

MUP ⇒ Prilikom obilaska kontrolne sobe Stefanovic je rekao da će postavljanje video-nadzora doprineti efikasnijem radu policije, a

 

Ministar-MALEROZNI MINISTAR: LEDENICA POGODILA ANTIĆA U MAJDANPEKU

  MAJDANPEK ⇒Ministar je odmah posle toga rekao novinarima da sada svi mogu da vide u kakvim uslovima