Noćas rekordna zaplena skanka

Noćas rekordna zaplena skanka

20/03/2017 Off By

 

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zaplena svih vremana i najveća pojedinačna zaplena narkotika u regionu


POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija u uspešnoj akciji noćas zaplenila više od tonu skanka, što je rekordna zaplena narkotika u jednoj akciji, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističe policije, narkotici su zaplenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gde je i uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila tu drogu“, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zaplena svih vremana i najveća pojedinačna zaplena narkotika u regionu.

Ovo pokazuje da je Republika Srbija spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narkotrafikinga. Nastavljamo sa dobrim i uspešnim radom, sklonili smo tonu droge sa ulice od naše dece i time pokazali ozbiljnu posvećenost u borbi protiv ove vrste kriminala“, naglasio je Stefanović.

Zahvalivši pripadnicima Uprave kriminalističke policije – Službe za droge na ozbiljnom radu, Stefanović je rekao da je stvorena nova generacija profesionalaca, ozbiljno obučenih, opremljenih, voljnih i snažno motivisanih da se bore protiv narko – kriminala i svih kriminalnih klanova koji se bave distribucijom droge u našj zemlji, regionu i šire.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije zaplenili su 1.096 kilograma skanka, čija se vrednost procenjuje na oko četiri miliona evra, i uhapsili šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da si izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Droga je pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gde je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

Uhapšeni su D.G. (1968), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.P. (1980), D.I. (1968), P.I. (1991) i S.I. (1976) iz Beograda, kao i V.K. (1981) iz Novog Pazara.

Postoje osnovi sumnje da je D.G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske Unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.(Press MUP)