Predavanje u Galeriji SANU „Slučajna i namerna arheološka otkrića u Velikom ratu“

Predavanje u Galeriji SANU „Slučajna i namerna arheološka otkrića u Velikom ratu“

17/03/2017 Off By

MUZEJ savremene umetnosti i Glerija Srpske akademije nauka i umetnosti sutra, 18. marta u Galeriji SANU od 18 časova organizuju predavanje sa projekcijom pod nazivom „Slučajna i namerna arheološka otkrića u Velikom ratu“.

Predavanje će održati Jovan D. Mitrović, kustos Narodnog muzeja u Beogradu. On će govoriti o kulturnoj politici država Centralnih sila kao i saveznika na okupiranim teritorijama Balkanskog poluostrva, prvim ratnim iskopavanjima na frontu i ulozi koju je arheologija generalno imala kao oruđe u velikih sila tokom Prvog svetskog rata.​

Predavač Jovan D. Mitrović je rođen u Beogradu. Arheologiju izučavao i završio je na beogradskom Filozofskom fakultetu. Već petnaest godina, kao saradnik Arheološkog instituta, učestvuje na arheološkim iskopavanjima širom Srbije. Trenutno je zaposlen na mestu kustosa Zbirke bronzanog doba u Narodnom muzeju u Beogradu gde se trudi da na stručan način istražuje, sačuva, interpretira i prezentuje arheološko nasleđe staro tri hiljade godina koje je njemu povereno na staranje. Autor je nekoliko naučnih radova i izložbi.​(Press MSUB)