Sajam automobila i motocikala: dolazi kompletna Ženeva!

Sajam automobila i motocikala: dolazi kompletna Ženeva!

16/03/2017 Off By

 

Posetiocima će “zastajati dah” pred čudima automobilske industrije “vanvremenskoj mašini ‘rols rojs’ (Rolls Royce Ghost Black Badge) ili nadrealnog Mercedesovog ‘S-maibacha'”, rekla je  Danka Selić.- Dušaqn Vujović otvara Sajmove

Ranka Čičak

DVADESET i četvtog  marta na Beogradskom sajmu biće otvoren 53. Salonom automobila i 11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme “Motopassion“. Na njemu će biti izložena 34 automobilska brenda iz tridesetak zemalja, a među njima i najluksuznije marke “Rols rojsa”, “Jaguara”, “Mercedesa” i BMW-a, objavili  su organizatori na konferenciji za medije.
Vozila će biti izložena u deset hala na 41.000 kvadratnih metara, a očekuje se oko 140.000 posetilaca.
Generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić istakla je da su za ovogodišnji Salon automobila, pod motom “Godine prolaze  –  strast ostaje”, rekonstruisane tri hale sajma.
Posetiocima će “zastajati dah” pred čudima automobilske industrije “vanvremenskoj mašini ‘rols rojs’ (Rolls Royce Ghost Black Badge) ili nadrealnog Mercedesovog ‘S-maibacha'”, rekla je  Danka Selić i dodala da “Uvoznici i distributeri automobila i lakih privrednih vozila predstaviće 67 noviteta, od koji 32 premijerno”.
I ove godine kao i prethodnih, najskuplji automobili su već prodati i iz sajamskih hala biće po završetku Sajma odvezeni pravo do vlasnika.
Predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović rekao je da će se “pod kupole Beogradskog sajma preseliti sva vozila koja su bila izložena na Ženevskom salonu automobila, 36 brendova iz 20 automobilskih kompanija”.
“U 2016. godini je uvezeno i 114.000 polovnih automobila sa motorima ‘evro 3’ koje u Evropi niko neće. Oko 95 odsto tih vozila je uvezeno na ime fizičkih lica i izbegnuto je plaćanje ekološke takse, pa je država izgubila oko 11 miliona evra”, rekao je Petrović.
Sajmovi automobila i motocikala će za posetioce biti otvoreni od 10 do 20 časova, osim 2. aprila kada će se zatvoriti u 19 časova. Pojedinačne karte su 300 danara, grupne 200, a za đake i studente 150 dinara.

Na konferenciji za medije saopšteno je da će ove sajamske manifestacije otvoriti ministar  finansija u vladi Srbije Dušan Vujović.