Sarajevo: Samit premijera Zapadnog Balkan

Sarajevo: Samit premijera Zapadnog Balkan

16/03/2017 Off By

U SARAJEVU dnas će biti održan Samit premijera Zapadnog Balkana, čiji je domaćin predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Cilj Samita je približavanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o regionalnim projektima koji se tiču transportne i energetske infrastrukture, i saradnje u oblastima mladih i obrazovanja.

Na ovom skupu učestvovaće premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Duško Marković, Makedonije Emil Dimitriev, Albanije Edi Rama i Kosova Isa Mustafa.

Samitu će prisustovati i komesar EU za politiku susedstva i proširenja Johanes Han i Anđelino Alfano, ministar spoljnih poslova Italije, zemlje domaćina Samita zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan u Trstu u julu ove godine.

Početak Samita zakazan je u 11.00 sati, nakon čega će uslediti pozdravni govor predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića.

Najavljeno je da će konferencija za medije premijera Zapadnog Balkana biti održana u 14.00 časova nakon čega će biti upriličena ceremonija dodele diploma mladim državnim službenicima koji učestvuju u EU programu razmene državnih službenika na Zapadnom Balkanu.♦