Recepti: Zdrava čokoladna torta
15/03/2017Izbor MARIJA RADOVIĆ
Potrebno:
Šoljica naribanog karfiola
Pola šolje kokosovog mlijeka
50 g tamne čokolade
Šolja kokosovog ulja
5 dkg krem sira
3 jaja pola šolje bademovog brašna
Četvrtina šolje lanenih semenki
Pola šolje kakaa u prahu
3 kašike zdrave zamene za šećer
1/2 čajne kašikice sode bikarbone
Kašikica arome vanilije
Prstohvat soli
1/2 čajne kašike cimeta
Priprema:
Rernu zagrejte na oko 190 stepeni, pripremite dublji lim, ali ne preširoki (manji od klasičnog lima za torte). U jednom sudu pomešajte sve suhe sastojke. U blender stavite naribani karfiol i još ga usitnite da “smeša” postane glatka. Ubacite kokosovo mleko i sve zajedno još dobro promešajte. Na pari rastopite čokoladu i kokosovo ulje i dodajte smešu od karfiola, zatim ubacite jaja, vanilu, sladilo i krem sir te sve zajedno još dobro mešajte. Tek zatim dodajte i suve sastojke i još jednom sve zajedno dobro promešajte. Smesu ulijte u nauljeni lim i pecite oko 30 minuta.♦