Beograd: Vučić otvorio fiskulturnu salu u Kumodražu!

Beograd: Vučić otvorio fiskulturnu salu u Kumodražu!

14/03/2017 Off By

 

Malim slavljenicima premijer je poručio da ne slušaju one koji potcenjuju učenje, pošto je znanje najveći prijatelj u životu

Ranka Čičak

VOŽDOVAČKA osnovna škola „Vojvoda Stepa“ proslavila je danas svoje 123 godine i prvu fiskulturnu salu koja je u njoj izgrađena. Ime je dobila po tome što je u Kumudražu rođen vojvoda Stepa Stepanović.

Gradili su je Obrenovići 1894. godine a imala je sreću da  svečanost podeli sa prvim čovekom modernih vremena Srbije koji je javno iskazao simpatije prema Obrenovićima – sadašnjim premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Škola je ušla u projekat Evropske investicione banke i Ministarstva prosvete, a i opština Voždovac je pomogla tako što se odrekla prava svojine nad okolnim placevima. Sve je koštalo oko 2 miliona evra, a pored fiskulturne sale izgrađeno je i 13 učionica.

Malim slavljenicima premijer je poručio da ne slušaju one koji potcenjuju učenje, pošto je znanje najveći prijatelj u životu.

Posle svečanosti okupljenim novinarima Vučić je rekao da je srećan što će se večeras sresti sa Angelom Merkel.

Posle Berlina leti pravo za Sarajevo. Na pitanje da prokomentariše pisanje kosovske štampe da se odustaje od fomiranja vojske rekao je da bi to bilo dobro ali još ništa ne veruje.(Foto BERB)