DJB: I EU u Vučićevoj kampanji

DJB: I EU u Vučićevoj kampanji

14/03/2017 Off By
U svakom Dnevniku RTS-a, Vučiću kao predsedniku Vlade i ostalim ministrima u njegovoj Vladi posvećeno je više od polovine ukupnog trajanja Dnevnika što predstavlja očiglednu i besramnu zloupotrebu aktuelne političke funkcije


DANAS je najavljena poseta Aleksandra Vučića, kao predsednika Vlade i ujedno i kandidata za predsednika Srbije, Angeli Merkel u sred predizborne kampanje. Neshvatljivo je da lideri EU na ovakav direktan način učestvuju u zloupotrebi funkcije predsednika Vlade i kampanji Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Nezabeležno je u istoriji demokratskih društava da predsednik Vlade suspenduje Skupštinu i da se sa mesta predsednika Vlade kandiduje za predsednika Srbije. Ovo izgleda nimalo ne smeta ni Angeli Merkel, ni Federiki Mogerini niti bilo kom drugom EU zvaničniku.

U Nemačkoj je odlukom Saveznog suda iz 1977. godine zabranjeno upravo ovo što Vučić radi. U svakom Dnevniku RTS-a, Vučiću kao predsedniku Vlade i ostalim ministrima u njegovoj Vladi posvećeno je više od polovine ukupnog trajanja Dnevnika što predstavlja očiglednu i besramnu zloupotrebu aktuelne političke funkcije. U uređenim demokratijama, to je nezabeležena i nedozvoljena praksa. Nakon ove očigledne zloupotrebe, ostali predsednički kandidati ne dobiju više od 30 sekundi da iznesu svoj program.
Apelujemo na EU zvaničnike da sačuvaju makar privid neutralnosti u aktuelnoj predsedničkoj kampanji i otkažu sve predizborne posete nelegitimnog predsednika Vlade Republike Srbije. EU birokratija je potpuno izgubila kompas i žrtvovala sve proklamovane vrednosti zarad svojih kratoročnih interesa. Ti interesi su na žalost duboko suprotstavljeni životnim interesima građana Srbije za uređenom zemljom.
Zahtevamo od Aleksandra Vučića da podnese ostavku na mesto predsednika Vlade i predstane da zloupotrebljava tu poziciju u predizbornoj kampanji. Zahtevamo od predsednice skupštine Maje Gojković da prekine suspenziju Skupštine i nesmetano nastavi redovno prolećno zasedanje.(Press DJB)