Saopštenje Tima Vuka Jeremića: Narod Srbije dobro pamti ko je povuko vojsku i policiju sa Kosova

Saopštenje Tima Vuka Jeremića: Narod Srbije dobro pamti ko je povuko vojsku i policiju sa Kosova

12/03/2017 Off By

 

Dok je Vuk Jeremić vodio brigu o Kosovu, ono nije bilo član ni jedne međunarodne organizacije, a Srbija je istovremeno dobila status kandidata za EU. Danas je Kosovo, zahvaljujući SNS politici, član Međunarodnog olimpijskog komiteta, FIFA, UEFA i drugih organizacija, pa ćemo zbog toga uskoro u Beogradu biti prisiljeni da slušamo himnu tzv. Republike Kosovo

JOŠ JEDAN Vučićev preletač, bivši Otporaš Marko Đurić, iako već pet godina vodi pogubnu politiku prema Kosovu i Metohiji, za katastrofalnu situaciju na Kosovu krivi Vuka Jeremića, navodi u pisanoj  izjavi medijima Nikola Jovanović, portparol tima Vuka Jeremića:

„Narod Srbije dobro pamti da su Slobodan Milošević i tadašnji ministar u Vladi Aleksandar Vučić povukli srpsku vojsku i policiju sa Kosova i predali ga Albancima, a ne Vuk Jeremić. Vučić je danas opet na čelu Vlade Srbije sa zadatkom da dovrši predaju Kosova započetu 1999. godine“.
-Našoj javnosti, navodi dalje Jovanoić,  dostupne su Vikiliks depeše o razgovorima Nebojše Stefanovića sa predstavnicima američke iz novembra 2008. godine, u kojima je obećavao da će naprednjaci da „reše pitanje Kosova u narednih pet godina“. Od tada do danas je nesposobna SNS vlast naporno radila na faktičkom priznanju Kosova i u periodu 2012-2017. dobrovoljno i besplatno na Kosovu ukinula srpske opštine, srpsku policiju, srpske sudove i tužilaštva, srpsku civilnu zaštitu, srpski telekom, srpske lične karte i registarske tablice, srpski pozivni broj, srpsku elektromrežu, a na putu je i stvaranje “kosovske vojske” uz blagoslov SNS poslanika u kosovskom parlamentu.
-Dok je Vuk Jeremić vodio brigu o Kosovu, ono nije bilo član ni jedne međunarodne organizacije, a Srbija je istovremeno dobila status kandidata za EU. Danas je Kosovo, zahvaljujući SNS politici, član Međunarodnog olimpijskog komiteta, FIFA, UEFA i drugih organizacija, pa ćemo zbog toga uskoro u Beogradu biti prisiljeni da slušamo himnu tzv. Republike Kosovo.
Vučić se do juče sa Nikolićem i Šešeljem borio za Veliku Srbiju na granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a danas je, izgleda, sa Markom Đurićem najžešći pobornik Srbije na granici Brnjak-Jarinje-Merdare-Mutivoda-Bela Zemlja-Mučibaba. Zato nikog nije ni začudilo što se pre desetak dana Vučić slikao zagrljen s Kurcom, iza karte Srbije bez Kosova.(Press Tima VJ)