Posle posete albanskog predsednika: Vučić pita gde je srpska himna!

Posle posete albanskog predsednika: Vučić pita gde je srpska himna!

08/03/2017 Off By

 

Ispred zgrade opštine Nišaniju je priređen svečan doček uz intoniranje albanske himne u prisustvu predsednika opštine Bujanovac i predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Šaipa Kamberija i Jonuza Musliua

PREDSEDNIK Albanije Bujar Nišani boravio je juče (utorak 7. 3) u Bujanovac, u sklopu jednodnevne neslužbene posete opštinama na jugu Srbije u kojima je većinsko albansko stanovništvo.

Ispred zgrade opštine Nišaniju je priređen svečan doček uz intoniranje albanske himne u prisustvu predsednika opštine Bujanovac i predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Šaipa Kamberija i Jonuza Musliua.

Prema procenama, ispred zgrade opštine okupilo se  više od 1.000 građana koji su gosta dočekali mahanjem albanskim zastavicama, a članovi bujanovačkog folklornog društva nosili su albanske narodne nošnje.

Protokolom je bilo predviđeno da predsednik Nišani razgovara s lokalnim albanskim političkim liderima, da obiđe bujanovačku školu, a potom da ide  Preševu, gde bi se obratio građanima.

Predsednik nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavio je pre dolaska albanskog predsednika  da je cilj njegove posete upoznavanje s uslovima u kojima žive Albanci  jer se, prema Ustavu Albanije, o tome treba brinuti matična država.

Aleksandar Vučić ocenio je, povodom dolaska albanskog predsednika ,da “nije bilo lepo što na dočeku nije intonirana srpska himna”.

-Nikome nećemo dati da sanja snove na račun naše teritorije i vitalnih interesa našeg naroda”, poručio je Vučić dodajući da “ničim nismo uplašeni, otvorena smo zemlja, svako je dobrodošao, ali onaj tko bude mislio da može ili sme da narušava integritet  naše zemlje, moj odgovor je – nemojte to da radite i nemojte to ni da  pokušavate”,

Nišani  je prvi predsednik Albanije koji od 1948. godine dolazi u Srbiju, nakon tadašnje posete bivšeg albanskog komunističkog lidera Envera Hodže.(Agencije)