Od 9 do 12. marta Sajam nautike, lova i ribolova

Od 9 do 12. marta Sajam nautike, lova i ribolova

07/03/2017 Off By

 

Ove godine će biti zanimljivije nego do sada. Prvi put na Sajmu će se predstaviti Mašinski fakultet sa svojom katedrom za brodogradnju i izložbom „Mala istorija srpske brodogrtadnje“

 

Ranka Čičak

U NAUTIČKI turizam  ulaže se manje nego u banjski i planinski turizam, koji uživaju posebne benificije. Poznavaoci nautičkog turizma tvrde da bi ova grana, uz malo pomoći i pažnje mogla da otvori novih pet hiljada radnih mesta. Oni se žale da već decenijama srpski ministri ostaju gluvi na te  mogućnosti i da ne žele ni da saslušaju probleme:

-Treba nam status privredne grane u razvoju, kažu oni. Jedini koji su nam pomogli su Beogradski sajam i Privredna komora Srbije. Nautički turizam nije predodređen samo za more. Srednje Podunavlje sa svojim kanalima je odličan potencijal koji treba iskoristiti.

O svemu ovome  razgovaraće se na prvoj internacionalnoj naučnoj konferenciji iz oblasti nautike VODEN 2017, koja će se održati u pratećem programu 39. Međunarodnog sajma nautike, lova i robolova od 9. do 12. marta na Beogradskom sajmu.

Zbog velikog interesovanja, naročito iz inostranstva u Hali 1 i 4 šezdeset izlagača prikazaće svoje jajte, glisere , jedrilice i čamce, brodske i vanbrotske motore, nautičku opremu, opremu za lov i ribolov, kampovanje, sportove na vodi, naoružanje, municiju, opremu za pecanje i lov.

Ove godine će biti zanimljivije nego do sada. Prvi put na Sajmu će se predstaviti Mašinski fakultet sa svojom katedrom za brodogradnju i izložbom „Mala istorija srpske brodogradnje“. Novi učesnik Sajma je i Beogradfska tvrđava koja će u okviru izložbe „Na palubi broda – na paljubi reke“ prikazati vodiče po Dunavu namenjene putnicima iz 19. veka kao i geografske karte, slike brodova, plakate i oglasi iz novina, jelovnike sa brodova.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 sati. Ulaznice su 300, grupne 200 a cena parkinga 100 dinara na sat.