Izbori 2017: Radulović kritikovao Mogerinijevu zbog učešća u jeftinoj Vučićevoj predstavi

Izbori 2017: Radulović kritikovao Mogerinijevu zbog učešća u jeftinoj Vučićevoj predstavi

03/03/2017 Off By
Visoka predstavnica EU je zamerila što poslanici Dosta je bilo nisu prisustvovali posebnoj sednici Skupštine na kojoj je govorila dok su joj poslanici SRS vikali

SAŠA RADULOVIĆ, predsednik Dosta je bilo, danas je na sastanku sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini oštro kritikovao njen dolazak i govor u Skupštini Srbije u situaciji kad je Skupština suspendovana i pogažene demokratske institucije po nalogu jednog autokrate uplašenog od gubitka vlasti.
Sastanak sa Mogerinijevom protekao je u zategnutoj atmosferi kritike. Visoka predstavnica EU je zamerila što poslanici Dosta je bilo nisu prisustvovali posebnoj sednici Skupštine na kojoj je govorila dok su joj poslanici SRS vikali. Saša Radulović joj je odgovorio da ona nije ni trebalo da ide u Skupštinu jer je Skupština suspendovana i ocenio da je Mogerinijeva učestvovala u jeftinoj predstavi Aleksandra Vučića i pristala da bude deo njegove predizborne kampanje.
Za DJB je neprihvatljivo ćutanje EU u situaciji kad se u Srbiji događa demonstracija ukidanja institucija, nezabeležena u istoriji demokratskih društava, kad predsednik Vlade trči za predsednika Republike i zloupotrebljava sve državne resurse, kad su neravnopravni uslovi za izbore dodatno otežani činjenicom da Dosta je bilo ne može da dobije nijednog notara za prikupljanje potpisa za kandidaturu, što je očigledno kršenje ustavnih prava građana. Saša Radulović je oštro kritikovao visoku predstavnicu EU zbog žrtvovanja proklamovanih demokratskih vrednosti zarad kratkoročnih ciljeva.(Press DJB)