Ulična galerija: Izložba ilustracija „Spavači“ strip umetnice Ane Erlemark

Ulična galerija: Izložba ilustracija „Spavači“ strip umetnice Ane Erlemark

02/03/2017 Off By

 

Na otvaranju će nastupiti bend Babilonci. – Otvaranje izložbe prati FIJUK sajam

Radomir Lazović

 

U ULIČNOJ galeriji, sutra, 3. marta u 20 časova otvara se izložba ilustracija „Spavači“ strip umetnice Ane Erlemark

Ana Erlemark je strip umetnica, ilustratorka i računarska lingvistkinja. Trenutno živi u Geteborgu u Švedskoj, ali je jedno vreme crtala i radila u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. Objavljivala je radove širom Evrope, posebno u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Francuskoj i Švedskoj. Kolekcija njenih kratkih priča „Pobednici“ obavila je izdavačka kuća „Floating World Comics“ iz Amerike, 2015. godine. Na unutrašnjim koricama citirana je ABBA, ali je možda ipak trebalo staviti poruku tajnog obožavaoca: „Želim da ti i tvoji jadni stripovi nestanu iz mog života!“. Dragi čitaoče, najnoviji radovi su malo manje jadni i više okrenuti pozitivnim stvarima: spavanju, pušenju, dremanju, masturbaciji, odmaranju, i hibernaciji.

Na otvaranju će nastupiti bend Babilonci. To je bend legendarnog Zdenka Franjića, čiji su povremeni članovi harizmatični vokal iz Goribora – Aleksandar Stojković St,  zatim Hrvoje Stančina Hrc koji vodi glavnu produkcijsku reč, i Robert Bušić Buš, frontmen prve postave Kojota. Muzika koju sviraju može se opisati kao zanimljiva mešavina kraut-roka, elektronike, dub-a, psihodelije, trip-hopa i regge-a.

Otvaranje izložbe prati FIJUK sajam koji će se odvijati na dva stejdža, u Uličnoj galeriji i u CUK Imago. Očekuje nas najveći broj učesnika do sada, a pored mnogobrojnih na koje ste navikli; iz Zagreba dolazi Zdenko Franjić, stari prijatelj Fijuka, legendarni subotički strip autor Septik će prodavati svoje orginalne crteže, a Goran Stojčetović je uvek rado viđen GOST. Muzički program na dva stejdža: Babilonci u Uličnoj na otvaranju izložbe Anne Ehrlemark a u Fijuk galeriji velika izložba izdavačke kuće Slušaj najglasnije. Od 23 časova, odmah posle aukcijske prodaje radova Aleksandra Denića, gase se svetla, a u tami disko kluba nastupaju Marina Perazić i Cica-Mica šlagerica.