ŠTRPCI: UBUCE IZA BRAVE

05/12/2014 Off By

RATNI ZLOČIN ⇒ Sumnja se da je M.L. organizovao vojnu grupu, koja je 27.2.1993. na železničkoj stanici u mestu Štrpci, zaustavila voz koji je saobraćao na liniji Beograd – Bar. Oni se terete da su nakon legitimisanja putnika nasilno izveli iz voza 20 civila – 18 Bošnjaka, jednog Hrvata i još jedno lice nepoznate nacionalnosti

strpci-tekst31

Štrpci: spomenik

Biro za saradnju s medijima MUP-a

PO NALOGU Tužilaštva za ratne zločine, a u saradnji sa Tužilaštvom BiH, pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina uhapsili su pet lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Uhapšeni su: G.L. (1956), J.L. (1953), LJ.V. (1962), D.V. (1960) i D.Đ. (1975).
Sumnja se da je M.L. organizovao vojnu grupu, koja je 27.2.1993. na železničkoj stanici u mestu Štrpci, zaustavila voz koji je saobraćao na liniji Beograd – Bar. Oni se terete da su nakon legitimisanja putnika nasilno izveli iz voza 20 civila – 18 Bošnjaka, jednog Hrvata i još jedno lice nepoznate nacionalnosti.
Osumnjičeni su putnike vojnim kamionom odvezli u Višegrad, u osnovnu školu u Prelovu. Sumnja se da su oni, uz pretnju oružjem, civile odveli u fiskulturnu salu, gde su ih tukli, fizički zlostavljali, oduzeli novac, čekove i druge vrednosti. Nekima je naređeno da skinu odeću. U prostorijama fiskulturne sale su ih držali dva časa, nakon čega su ih vezali žicom i odvezlu u selo Mušići, nekoliko kilometara dalje.
Osumnjičeni su kamion zaustavili u blizini spaljene kuće, u čijem pravcu su M.L. i još jedna osoba odveli putnike. Zatim su se čuli pucnji.
Osumnjičeni su se posle streljanja vratili u selo Prelovo, gde su podelili oduzete vrednosti. Tela žrtava su sutradan, 28. februara, bačena u Drinu.
Garderoba i lične stvari otetih putnika spaljene su kasnije na školskom dvorištu.
Osumnjičeni su privedeni Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.<


KRIMI

lopov_vUHAPŠENI OBIJAČI STANOVA

KRIMI ⇒U prvoj akciji uhapšen je Š.A. (1977), za koga se sumnja da je krivična dela vršio tako

 

KRIMINAL412U AUTOBUSU PRIŠTINA NOVI PAZAR OTKRIVENO 150 KILOGRAMA REANOG DUVANA

KRIMI ⇒ Sumnja se da je pronađeni duvan vlasništvo suvozača, koji je po nalogu osnovnog javnog tužioca u

vrbasVRBAS: OTKRIVENI BATINAŠI LEKARA

KRIMI ⇒ Otac (1961) i sin (1986) terete se da su, u ponedeljak poslepodne, nasrnuli na lekara u

 

 

2911ŠVERCOVAO 35. 000 PAKLICA CIGARETA

KRIMI ⇒ Policija je na autoputu zaustavila teretno vozilo i detaljnim pregledom u skrivenom bunkeru tovarnog dela, pronašla