Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd Siniši Malom: krijete se, ali bezuspešno – građani vas vide!

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd Siniši Malom: krijete se, ali bezuspešno – građani vas vide!

27/02/2017 Off By

 

Ova taktika ne čudi, jer “gradonačelnik” Beograda oko sebe već ima bezbroj afera. Od plagiranje doktorata, nameštanja privatizacija, posedovanja nekoliko off-shore bankarskih računa, desetina sumnjivo stečenih stanova u Bugarskoj, sakrivanja informacija o imovini od Agencije za borbu protiv korupcije, preko optužbi za porodično nasilje, trgovine uticajem, sve do ohrabrivanja i zaštite kriminalaca koji su pod fantomkama vezivali građane i rušili u Hercegovačkoj ulici, samo su afere za koje je javnost, i pored stroge kontrole medija, uspela da sazna

“GRADONAČELNIK” Beograda, Siniša Mali, proteklih nekoliko nedelja posećuje konferencije za medije i različte događaje u stilu pravog fantoma. Na ovim događajima “gradonačelnik” nije najavljen, a tokom njih “gradonačelnik” odgovara samo na pitanja probranih novinara. Taktika je jasna – pritajiti se, držati jezik za zubima i čekati da se sve zaboravi i prođe.

Pozive na ove događaje dobijaju samo probrani, podobni mediji, dok se drugima pozivi ne šalju ili im se prisustvo i fizički brani. Tako je, u proteklih nekoliko dana, “gradonačelnik” Beograda, sasvim nenajavljen učestvovao u otvaranju Sajma turizma, obišao novu halu Kombank Arene, predstavio godišnji izveštaj o radu Komunalne policije, a rame uz rame uz Moniku Beluči, videli smo ga i na press konferenciji FEST-a.

Ova taktika ne čudi, jer “gradonačelnik” Beograda oko sebe već ima bezbroj afera. Od plagiranje doktorata, nameštanja privatizacija, posedovanja nekoliko off-shore bankarskih računa, desetina sumnjivo stečenih stanova u Bugarskoj, sakrivanja informacija o imovini od Agencije za borbu protiv korupcije, preko optužbi za porodično nasilje, trgovine uticajem, sve do ohrabrivanja i zaštite kriminalaca koji su pod fantomkama vezivali građane i rušili u Hercegovačkoj ulici, samo su afere za koje je javnost, i pored stroge kontrole medija, uspela da sazna.

Zato mi, građani, svom “gradonačelniku” imamo da poručimo:

Možda se možete okoristiti o sistem koji služi interesima vaših ortaka i tajkuna.

Možda se možete sakrivati od novinara i novinarki koji žele da postave pitanja.

Možda se možete ušuškati u visoko kontrolisani okvir kontrole medijskog narativa.

Možda možete potplatiti sudije i tužioce.

Možda možete kontrolisati deo policije.

Ali ne možete se sakriti od nas, građana, i buke koju neodgovorena pitanja donose!

Siniša Mali, gde ste? Građani čekaju vašu ostavku!