Dodik zahvalan  ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu

Dodik zahvalan ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu

24/02/2017 Off By

 

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu koji je sazvao vanrednu sednicu Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira (PIC) u BiH i naglasio da je Rusije uvek bila korektna i privržena aktu Dejtonskog sporazuma.

“PIC je sazvan zahvaljujući ambasadoru Ivancovu i očigledno je da on to nije učinio, oni ne bi ni reagovali. Rusija je uvek bila korektna i privržena aktu Dejtonskog sporazuma, a svi ostali članovi PIC-a su se ponašali arogantno, najviše prema Republici Srpskoj”, istakao je Dodik.

On je u izjavi za Sputnjik naveo da je apsolutno jasno da je pozicija Rusije precizna i izrazio zahvalnost što je inicirala jednu takvu sednicu. U Sarajevu je juče održana vanredna sednica Upravnog odbora PIC-a na zahtev ambasadora Ivancova zbog situacije proistekle posle najave mogućnosti jednostranog zahteva za reviziju presude protiv Srbije. Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC-a pozvali su političare u BiH na uzdržavanje od jednostranih odluka i na delovanje kompromisom i dijalogom.