Počela je izborna trka: Saša Janković najavljuje državu pristojnih građana!

Počela je izborna trka: Saša Janković najavljuje državu pristojnih građana!

20/02/2017 Off By

 

Hoće društvo bez nasilja: Saša Janković

Ne želim da vas lažem, neću da vam obećavam da ću vas zaposliti, lečiti, hraniti… svima nam treba nešto drugo. Treba nam država. Ovo nije pitanje hoću li ja biti predsednik već hoće li bilo ko od vas moći da radi posao, a da se ne klanja, rekao je Saša Janković

KANDIDAT na predsedničkim izborima u Srbiji Saša Janković izjavio je da Srbija treba biti zemlja pristojnih građana a ne podanika.
“Hoćemo Evropu u Srbiji, a ne Srbiju u Evropi”, rekao je u novobeogradskoj Dvorani sportova pred nekoliko hiljada okupljenih građana.
Na prvom predizbornom skupu Saše Jankovića bile su prisutne i brojne ličnosti iz javnog života koje su potpisale poziv za Jankovićevu kandidaturu, kao i predstavnici opozicije koji su poručili da će “samo glas Jankoviću osigurati  društvo bez nasilja u kome institucije rade svoj posao, u kome se ceni rad i obrazovanje i gde su građani na prvom mestu”.

“Ne želim da vas lažem, neću da vam obećavam da ću vas zaposliti, lečiti, hraniti… svima nam treba nešto drugo. Treba nam država. Ovo nije pitanje hoću li ja biti predsednik već hoće li bilo ko od vas moći da radi posao, a da se ne klanja. Treba nam država čiji funkcioneri odgovaraju pred zakonom, a ne pred stranačkih sudom”, rekao je Janković.

Nazivajući Srbiju “privatnim preduzećem” predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučić i radikala Vojislava Šešelja, Janković je pozvao da se izađe na izbore obećavši da će “ako i kada postane predsednik, vratiti smisao i dostojanstvo institucijama. Srbija neće biti zemlja ropskog rada. Obećavam da će Ustav biti na snazi”.

Naglasio je da Srbija ne sme biti “država straha” u kojoj se kod lekara ide s mitom umesto s knjižicom, država u kojoj nema srednje klase, “gde nam prete ratom oni koji ga sami izazivaju jer za drugo ne znaju”, zaključio je Janković.(Agencije)♦