Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije osuđuju najavu organizacije kontra mitinga

Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije osuđuju najavu organizacije kontra mitinga

09/02/2017 Off By

 

Suludo je pripadnicima Vojske Srbije i Policije Srbije kao dokazanim patriotama, suprotstavljati neke druge građane. Naravno da i oni imaju pravo na iskazivanje svojih stavova i doživljaja ali ne istog nego nekog drugog dana

PREDSEDNIŠTVO Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije osuđuje najavu organizacije mitinga podrške Vladi Srbije 11. februara, od strane Saveza boračkih udruženja Srbije, na dan kada je prijavljen protest Vojnog i policijskog sindikata Srbije pred zgradom Vlade Srbije.
Organizovanje mitinga na dan prijavljenog opravdanog protesta Vojnog i Policijskog sindikata Srbije je ozbiljna moralna i bezbednosna provokacija. Na takav način se planski Srbija vraća u najružnija vremena građanskih sukoba 90-tih godina.

Na osnovu dostupnih informacija o organizatorima i njihovim pokroviteljima u Ministarstvu rada može se zaključiti da je to još jedna manipulacija u nizu, sa ciljem dezinformisanja javnosti Srbije i podizanja rejtinga onima koji ga ničim nisu zaslužili.

Vojni i policijski sindikat su već jednom, 28. januara odložili najavljeni protest zbog namere sila mraka da organizuju kontraprotest.
Zaposlenima, penzionerima, ratnim vojnim invalidima, veteranima i svim građanima Srbije je dosta skretanja pažnje sa siromaštva, bezakonja, diskriminacije, korupcije, pljačke i nesposobnosti aktuelne vlasti da Srbiju vodi i razvija kao pravnu, ekonomski prosperitetnu i nezavisnu državu.
Suludo je pripadnicima Vojske Srbije i Policije Srbije kao dokazanim patriotama, suprotstavljati neke druge građane. Naravno da i oni imaju pravo na iskazivanje svojih stavova i doživljaja ali ne istog nego nekog drugog dana.
Očigledno je da inspiratori mitinga podrške procenjuju da trpe političku štetu zbog bahatog odnosa i urušavanja sistema odbrane i bezbednosti pa na ovakav način sluđuju građane Srbije. Da su odgovorni u državi rešavali probleme vojske i policije na pravi način i na vreme protesta ne bi ni bilo. Istovremeno oprobanim metodama prozvodnje straha od mogućih incidenata odvraćaju građane od podrške protesta Vojnog i Policijskog sindikata Srbije.
Niko kao vojni penzioneri ne poznaje i ne razume mere koje se sprovode, od NATO agresije sve do danas, na urušavanju sistema odbrane i uništenju Vojske Srbije. Mere koje preduzima Ministarstavo odbrane na jačanju sistema smatramo pre svega usmerenim na medijsku promociju aktelne vlasti pred predstojeće izbore.
Zahtevi koje Vojni sindikat Srbije dostavlja Vladi su upravo usmereni na istinsko jačanje bezbednosti i Vojske Srbije.
Pozivamo sve veterane i ostale dobronamerne građane da zbog Vojske, Policije i države Srbije, ignorišu neodgovorne pozive na prikriveni kontraprotest – protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije i podrže svoju vojsku i policiju
Podržimo hrabre i dokazane patriote u borbi za istinsko jačanje Vojske i Policije Srbije. (Press Predsedništva)