Za Vulina je lustracija, a ne fotelja u Vladi Srbije

Za Vulina je lustracija, a ne fotelja u Vladi Srbije

04/02/2017 Off By

 

Aleksandar Vulin: „Priče o tome da su na minus šest stepeni građani polivani hladnom vodom nemaju osnova. Zar je trebalo da ih polivaju toplom vodom?”


MAJA SEDLAREVIĆ iz Lige socijaldemokrara Vojvodine podseća da se prvih dana februara obeležava 20 godina od razbijanja demonstracija građana Beograda protiv izborne krađe koju je organizovala vlast Slobodana Miloševića i Mirjane Markovića.

Činjenica da Aleksandru Vulinu ni dvadeset godina nije bilo dovoljno da se izvini zbog izjave koja je ušla je u anale bahatosti, sramote i najcrnjih stranih mračnih devedesetih, pokazuje da se on nikada nije pokajao zbog svoje prošlosti.

Podsetimo se, u noći između 2. i 3. februara 1997. godine policijske snage su grubo nasrnule na demonstrante, a epilog je veliki broj pretučenih i povređenih građana.

Tada  je 29 ljudi zatražilo pomoć u Urgentnom centru. Uz sve to, na minus šest stepeni Celzijusa, demonstranti su polivani hladnom vodom.

Ovo je prilika i da podsetimo da je tada danas aktuelni ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalana pitanja, a tadašnja perjanica JUL-a, Aleksandar Vulin izjavio:

„Priče o tome da su na minus šest stepeni građani polivani hladnom vodom nemaju osnova. Zar je trebalo da ih polivaju toplom vodom?”

 Da je bilo više sluha kada je LSV još 2000. godine zahtevala zabranu SPS, JUL, SRS i SSJ, ili da je u Republici Srbiji bilo lustracije, na kojoj LSV godinama insistira, taj čovek danas ne bi mogao da bude ministar.

Takođe, ne bi bio u prilici da marta prošle godine, kao ministar poruči  da je “svaki neprijatelj Slobodana Miloševića bio i istinski neprijatelj Srbije”.

I bilo bi više onih koji poput LSV još pamte i podsećaju šta je bio Miloševićev režim i protive se njegovom obnavljanju.

Bez lustracije Srbija nema šanse da postane normalno društvo!, navodi Maja Sedlarević.