Podrška protesta Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazanog 11. februar

Podrška protesta Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazanog 11. februar

03/02/2017 Off By

Očekujemo da će izvršna vlast izmišljenim opasnostima po bezbednost i manipulacijama javnošću, pokušati da spreči održavanje najavljenog protesta. Pozdravljamo profesionalnu hrabrost i odgovornost organizatora protesta i svih profesionalnih pripadnika koji ih podržavaju i ukazujemo na ugroženost njihovih profesionalnih karijera. Samo na osnovu toga zaključujemo da su problemi zbog kojih organizuju protest veoma ozbiljni


PREDSEDNIŠTVO Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (predsednik Jovan Tamburić) bezrezervno podržava zakoniti i opravdani javni protest Vojnog i Policijsog sindikata Srbije zakazan za 11.februar, ispred zgrade Vlade Srbije u 12,00 časova, zbog urušavanja sistema bezbednosti, zbog nepoštovanja zakona u propisivanju minimalne osnovice plata profesinalnih vojnih lica u Vojsci Srbije, obezbeđenja uslova za zakonito sindikalno delovanje u Ministarstvu odbrane i obezbeđenja propisanih uslova rada.
U saopštenju se dalje navodi da „niko kao penzionisana vojna lica ne poznaje i ne razume sve mere koje se sprovode, od NATO agresije sve do danas, na urušavanju sistema odbrane i uništenju Vojske Srbije. Mere koje preduzima Ministarstavo odbrane na jačanju sistema smatramo pre svega usmerenim na medijsku promociju aktelne vlasti pre predstojeće izbore. Zanemiravanjem sistema odbrane u dužem vremenskom periodu naneta je šteta sistemu i zaposlenima u njemu koje je potrebno otklanjati u dužem vremenskom periodu. Medijsku promociju najavljene popune nedostajućim ljudstvom i borbenim sistemima ocenjujemo bahatom manipulacijom javnošću. Zaposleni u sistemu bezbednosti imaju pravo na dostojanstven ekonomsko-socijalni položaj. Vlada Srbije, za to potrebna finasijska sredstva može i treba da obezbedi razvojem domaće privrede, sprečavanjem kriminala u javnom sektoru i istinskom borbom protiv sive ekonomije i poreskih utaja.
Očekujemo da će izvršna vlast izmišljenim opasnostima po bezbednost i manipulacijama javnošću, pokušati da spreči održavanje najavljenog protesta.
Pozdravljamo profesionalnu hrabrost i odgovornost organizatora protesta i svih profesionalnih pripadnika koji ih podržavaju i ukazujemo na ugroženost njihovih profesionalnih karijera. Samo na osnovu toga zaključujemo da su problemi zbog kojih organizuju protest veoma ozbiljni.
Pozivamo sve veterane i ostale dobronamerne građane da zbog Vojske, Policije i države Srbije, na protestu zajedno uputimo zahtev onima koji vrše vlast, da odgovornije upravljaju sistemom bezbednosti i preduzmu potrebne mere na njegovom istinskom jačanju“.